MBËSHTETJA E FAKULTETIT TË SHËNDETIT NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË FËMIJËVE, 1 QERSHORIT

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, Fakulteti i Shëndetit, Universiteti Ismail Qemali, së bashku me studentët e vitit të tretë Infermieri e Përgjithshme, vazhdoi traditën e përvitshme duke qenë pranë fëmijëve në këtë ditë të vecantë për ta. Ndryshe nga vitet e tjera , këtë vit menduam të ishim pranë fëmijëve të hospitalizuar në Spitalin Rajonal VlorRead More…

Dita Ndërkombëtare e Infermierit

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Infermierit, departamenti i Infermierisë me koordinatore Dr.Denada Selfo dhe Msc.Deona Taraj,  në bashkëpunim me departamentin e Kujdesit dhe Qendrën Kërkimore Shkencore të Fakultetit të Shëndetit, organizuan aktivitetin promocional me temë: “Shpëto një jetë dhe bëhesh Hero, shpëto shumë jetë dhe bëhesh Infermier”. Read More…

Pjesëmarrje e stafit akademik të Qendrës Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik, Fakulteti i Shëndetit në Konferencën Ndërkombëtare:

4th international Conference on Preventive medicine and Public Health, March18-19, 2024 Amsterdam, Netherlands Konferenca e 4-të ndërkombëtare FUTURE OF PMPH 2024, për Mjekësi parandaluese dhe Shëndetin Publik u mbajt në 18-19 Mars 2024 , në Amsterdam Hollandë. Kjo konferencë dy ditore kishte si qëllim prezantimin dhe ndarjen e punimeve më të fundit shkencore në fushën e mjekësiRead More…

Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve.

Krijimi i një atmosfere sa më të këndshme dhe argëtuese ishte qëllimi i aktivitetit të sotëm në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve. Studentë dhe pedagogë organizuan një ditë ndryshe me femijët e shtëpisë së fëmijës Vlorë, këtë herë te fushat sportive në Ujë të Ftohtë. Nuk munguan  lojrat e ndryshme me ta, dhuratat si nga Universiteti dhe studeRead More…

Aktivitet Promocional në kuadër të Ditës së Mbulimit Universal Shëndetësor

Aktivitet Promocional në kuadër të Ditës së Mbulimit Universal Shëndetësor, i realizuar nga Fakulteti i Shëndetit, Departamenti i Infermierisë. “Shëndeti si një mirëqenie mendore, fizike, shoqërore dhe jo vetëm munges e sëmundjeve, është një e drejtë humane dhe duhet të mbrohet dhe te respektohet. Nëse nuk veprohet “tani” sjelljet e dëmshme rrezikojnë shëndetin e çdo inRead More…

DITA NDËRKOMBËTARE E MAMISË

Në kuadër të DITES NDËRKOMBËTARE TË MAMISË Departamenti i Kujdesit Shëndetesor së bashku me studentet e degës mami organizuan një aktivitet në nderim të punës së mamive në maternitetin e Vlorës. Fakulteti i Shëndetit në këtë aktivitet  vlerësoi vecanërisht një nga mamitë më të vjetëra në maternitetit Znj Drita Mustafa për mbështetjen në formimin professiRead More…

Aktivitet promocional me temë : “ Stop Melanomës & Kancerit të Lëkurës ”.

Në dt. 4 Maj 2023, me rastin e Ditës Botërore të Melanomës, Qendra Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik, pranë Fakultetit të Shëndetit, Universiteti ‘Ismail Qemali’ Vlorë, zhvilloi aktivitetin promocional me temë : “ Stop Melanomës & Kancerit të Lëkurës ”. Ndërgjegjësimi Mund të Shpëtojë Jetë! Këtij aktiviteti sensibilizues iu bashkuan edhe studentët e viRead More…

Aktivitet Sensibilizues – 06 prill 2023 – Dita Botërore e Aktivitetit Fizik

Në dt. 6 Prill 2023, me rastin e Ditës Botërore të Aktivitetit Fizik, Qendra Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik, pranë  Fakultetit të Shëndetit, Universiteti ‘Ismail Qemali’ Vlorë, zhvilloi aktivitetin promocional me temë “Të jetosh mirë! Qëndro aktiv!”. Këtij aktiviteti sensibilizues iu bashkuan edhe studentët e vitit të dytë Infermier i Përgjithshëm dhe Mami InfeRead More…

Leksion i hapur me studentët e deges  Infermieri e pergjithshme dhe Infermier-Mami me teme “Jatrogjenia dhe sëmundjet sugjestionuese “

Në auditoret e Fakultetit të Shëndetit në datë 01.02.2023, Departamenti i Kujdesit Shendetesor, organizoi nje leksion te hapur, me studentët e deges  Infermieri e pergjithshme dhe Infermier-Mami me teme “Jatrogjenia dhe sëmundjet sugjestionuese “, me lektore Marjola Muhaj, Studentët  e infermierisë zhvillojnë  praktika të shumta mësimore gjatë studimeve. Shfaqja e elementeRead More…