Fakulteti i Shkencave Teknike


Miresevini ne Fakultetin e Shkencave Teknike prane Universitetit te Vlores, themeluar si Fakultet i Marines ne vitin 1994. Ky Fakultet ofron kurse te shumta studimi universitare dhe pasuniversitare me perspektive per te ardhmen si: Matematike, Fizike, Inxhinieri Mekanike dhe Navale, Bio-Kimi, Informatike, Inxhinieri Elektrike, si dhe Shkenca Nautike.

Nepermjet stafit akademik te kualifikuar Shqiptar dhe te huaj, ku spikaten profesorë te shquar dhe me eksperience te gjere ne fushen akademike boterore, energjik e plot perkushtim, ky fakultet ofron edukimin me te mire qe do te deshironit ne shkencat teknike dhe ekzakte.

Objektivi yne kryesor eshte te pergatisim nje gjenerate te afte matematicienesh, fizikantesh, inxhinjeresh, navigatoresh, kimistesh etj, ne menyre qe te shfrytezojne burimet dhe kapacitetet e vendit ne perputhje te plote me strategjine dhe perspektiven e zhvillimit. Rezultatet e frytshme te bashkepunimit tone me institucionet te mirenjohura arsimore ne Europe dhe SH.B.A japin sigurine e plote te nje perspektive te qarte te fakultetit tone.

Dekanati i Fakultetit te Shkencave Teknike