Marrëveshje mirëkuptimi

Marrëveshjet dypalëshe të mirëkuptimit krijojnë urën e bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve. Ato lehtësojnë shkëmbimin e stafit dhe studentëve, pjesëmarrjen në aktivitete ndërkombëtare, zhvillimin e programeve të përbashkëta studimi, hulumtimet e përbashkëta si dhe ofrojnë sfondin e përgjithshëm për të ngritur projekte të përbashkëta në arsim dhe hulumtim. Universiteti Vlorës ka nënshkruar marrëveshje dypalëshe bashkëpunimi me institucionet e mëposhtme:

 • ARMENI
  • Universiteti Ndërkombëtar Eurasia
  • Universiteti Kombëtar Agrar i Armenisë
 • AUSTRIA

   • Universiteti i Shkencave të Aplikuara Fachhochschule Kufstein Tirol
 • BELGJIKË
  • Universiteti i Liezhit
   Thomas More Mechelen -Antwerpen vzw
 • BOSNJE HERZEGOVINË
  • Universiteti Mostar
 • BULLGARI
  • Universiteti Teknik i Varnës
  • Universiteti Kimik Teknologjik Metalurgjik
  • Akademia e Ekonomisë D. A. Tsenov
 • KINË
  • Universiteti Bejing i Gjuhëve të Huaja Pekin
  • Universiteti i studimeve të huaja në Shijiazhuang
  • Shkolla e Busnesit në Shanghai
  • Universiteti i Teknologjisë Chaoyang
 •  QIPRO

  • Universiteti Perëndimor Mesdhetar, Qipro Veriore
  • Universiteti i Qipros
 •  REPUBLIKA ÇEKE

  • Universiteti Mendel në BRNO
  • Universiteti Palaki Olomuk
  • Universiteti i Hradecit Kralove
 • GJEORGJI

  • Universiteti Mendel në BRNO
  • Universiteti Palaki Olomuk
  • Universiteti i Hradecit Kralove
 •  GREQI

  • Universiteti i Janinës
  • Instituti Teknologjik i Kretës
  • Universiteti Jonian i Korfuzit
  • Instituti Arsimor Teknologjik i Epirit (Janine)
  • Universiteti Kombëtar dhe Kapodistrian i Athinës
  • Universiteti Mesdhetar Helen
 •  GJERMANI

  • Instituti i Teknologjisë Deggendorf
  • Universiteti Teknik i Shkencave të Aplikuara Würzburg-Schweinfurt
  • Universiteti Westphalian Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen, Universiteti i Shkencave të Aplikuara
  • Artigum Manaxhim Shqipëri
 •  HUNGARI

  • Universiteti Eötvös Loránd
  • Akademia Shtetërore Inxhinierisë së Ndërtimit dhe Arkitekturës në Odessa
 •  ITALI

  • Universiteti i Torinos
  • Universiteti i Salentos
  • Universiteti i Palermos
  • Universiteti i Veronës
  • Universiteti i Ferrarës
  • Universita degli studi “G. d’Annunzio” Chieti-Pescara
  • Universiteti i Katanies
  • Universiteti i Sannios
 •  JORDANI

  • Universiteti Jarmuk
  • Universiteti Filadelfia
  • Universiteti i Lindjes së Mesme
 •  KOSOVË

  • Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”
  • Universiteti i Mitrovices “Isa Boletini”
  • Kolegji Universum në Prishtinë
 •  MALTA

  • Universiteti Sancti Cyril
 •  MALI I ZI

  • Universiteti i Montenegros
  • Universiteti Mesdhetar i Podgoricës
  • Universiteti i Donja Goricës
 •  MAQEDONIA VERIORE

  • Instituri Shkencor Evropian
 •  POLONI

  • Universiteti President Stanislou Vojciekovsk
  • Universiteti Kolegjial i Turizmit dhe Ekologjisë
  • Universiteti i Menaxhimit të Personelit
 •  PORTUGALI

   • University of Porto
   • Universiteti Aberta
   • EIA, Atlantica dhe Essatla
 •  RUMANI

   • Universiteti i Babes-Bolya
   • Universiteti Ovidius i Konstancës
   • Shooqata Lumen
   • Universiteti i Naftës – Gazit i Ploiestit
 •  SERBI

  • Universiteti Beogradit
  • Universiteti Novi Pazar
  • Universiteti i Kragujevacit
  • Kolegji i Sportit dhe Shëndetësisë -Studime Profesionale
 •  SLLOVAKI

  • Universiteti i Presovës
 •  SPANJA

  • Universiteti i Vigos
  • Universiteti i Leonit
  • Universiteti i Jaenit
  • Universiteti i Castilla La Mancha
  • Universiteti i Distancave Kombëtare Spanjolle (UNED)
 •  TAJVAN

  • Universiteti i Teknologjise Chaoyang
 • TUNISIA

  • Instituti i Lartë i Studimeve Teknologjike KEF
 •  TURQI

   • Universiteti Eseniurt Stamboll (Istanbul Esenyurt University)
   • Universiteti Uskudar
   • Universiteti Tokat Gaziosmanpasa
   • Universiteti Balikesir
   • Universiteti Ondokuz Mayis
   • Universiteti Medipol i Ankarasë
   • Universiteti Mugla Sitki Koçman
   • Universiteti Burdur Mehmet Akif Ersoy
   • Universiteti Sulejman Demirel
   • Universiteti Halic
 • UKRAINE

  • Universiteti Kombëtar i Farmacisë
  • Instituti për Iniciativa Sociale-Ekonomike