“Konferenca e parë Ndërkombëtare e Projektit TANGRAM“

1st International Conference of Tangram Project “Sustainable tourism development of Adrion Area oriented toward parks and gardens related to natural and cultural heritage.”   U mbajt më 20 Dhjetor 2021 në Universitetin “Ismail Qemali“ të Vlorës “Konferenca e parë Ndërkombëtare e Projektit TANGRAM“ me temë: Zhvillimi i turizmit të qëndrueshëm për zonën e Adrionit iRead More…

Zhvillohet konferenca “Third International Conference on New Research and Advances on Computer Science and Information Technology (NRA – CSIT)”.

Më datë 17-18 Dhjetor 2021, u zhvillua konferenca “Third International Conference on New Research and Advances on Computer Science and Information Technology (NRA – CSIT)”. Kjo konferencë u organizua nga Departamenti i Shkëncave Kompjuterike në bashkëpunim me Departamentin e Matematikës, Fakulteti i Shkencave Teknike dhe Natyrore, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë. QëRead More…

Konferenca e parë ndërkombëtare e projektit Jean Monnet Module “Foreign Language Teaching in and for European Contexts/FoLATE”

Në përfundim të vitit të parë të zbatimit të modulit Jean Monnet “FOREIGN LANGUAGE TEACHING IN AND FOR EUROPEAN CONTEXTS – FoLATE” (https://sites.google.com/univlora.edu.al/jmm-folate/) organizohet konferenca e parë ndërkombëtare me temë “Rethinking languages in present-day Europe”. Konferenca do të mbahet në datën 17 dhjetor 2021 në mënyrë të kombinuar, me prani fiRead More…

NJË KONFERENCË NDËRKOMBËTARE PËR STUDENTËT E SHËNDETIT

Universiteti i Shkencave Agronomike dhe Mjekësia Veterinare e Bukureshtit, nën patronazhin e Aleancës Ndërkombëtare të Studentit të Shëndetit organizojnë konferencën ndërkombëtare, e cila do të jetë një aktivitet në formatin hybrid në periudhën 24- 27 Nëntor në Bukuresht, Rumani. Konferenca do të përbëhet nga një seksion i fokusuar në disiplinë, një seksion posterëshRead More…

Edicioni i I-rë i konferencës ndërkombëtare mbi zhvillimin e turizmit dhe trashëgimisë kulturore

Universiteti Aristotelit të Selanikut (AUTH) dhe Ekspertëve Ndërkombëtarë Për Pasurimin e Kërkimit dhe Shkëmbimit të Njohurive  ​(IEREK) do të zhvillojnë edicionin e parë të konferencës ndërkombëtare me temë “Zhvillimit të Turizmit dhe Trashëgimisë Kulturore”, e cila do të mbahet online më 22 – 24 Nëntor 2021. Qëllimi i Konferencës është: Të sjellë sëbashRead More…

[:sq]U zhvillua konferenca e pestë ndërkombëtare e organizuar nga Departamenti i Gjuhëve të Huaja[:]

[:sq]Në datat 18-19 dhjetor 2020 zhvilloi punimet konferenca e pestë ndërkombëtare e organizuar nga Departamenti i Gjuhëve të Huaja,  me dy rrjedha tematike: “Teaching the humanities in the post-COVID era” dhe “Studying the humanities in the post-COVID era”. Konferenca u mbajt në mënyrë të kombinuar, online dhe në auditor, me prezencë tejet të kufizuar të kumtuesve në seRead More…

[:sq]Filloi punimet konferenca e parë ndërkombëtare UNICARTourism[:]

[:sq]   Filloi punimet konferenca e parë ndërkombëtare UNICARTourism, organizuar nga Universiteti i Kalabrisë dhe Qendra Ndërkombëtare e Kërkimeve Akademike.  Konferenca përfshin institucionet më të mëdha italiane dhe jo-italiane si Ministria e Kulturës së Shqipërisë, Ministria e Punëve të Jashtme të Italisë si dhe Universiteti Ismail Qemali midis partnerëve të tjeRead More…

Fifth International Conference on Language, Literary and Cultural Studies,

Fifth International Conference on Language, Literary and Cultural Studies, December 18-19, 2020, Vlorë, Albania   The Department of Foreign Languages, Faculty of Humanities, University of Vlora “Ismail Qemali”, Albania, on the occasion of its 25th anniversary, organize the Fifth International Conference on Language, Literary and Cultural Studies “TEACHING THE HUMANITIES IN THE POST-CORead More…

[:sq] THIRRJE E HAPUR PËR KUMTESA[:]

[:sq] THIRRJE E HAPUR PËR KUMTESA  Konferencë Ndërkombëtare *“MËSIMI PËRGJATË JETËS NË EPOKËN DIGJITALE”*  03 -04 tetor 2020; Vlorë, Shqipëri. ️ Organizimi realizohet nën koordinimin e Institutit të Edukimit, Trashëgimisë dhe Turizmit (IETT), AIITC dhe IIIT në bashkëpunim me Qendrën për Studime të Avancuara (CAS) Sarajevë, Universitetin “Ismail Qemali” në Read More…