MBI ORGANIZIMIN E KONFERENCËS SHKENCORE NDËRKOMBËTARE NË KUADËR TË 65 VJETORIT TË UNIVERSITETI TË TIRANËS

Me rastin e 65-vjetorit të themelimit, Universiteti i Tiranës, organizon Konferencën Shkencore Studentore Ndërkombëtare “Kërkimi shkencor dhe edukimi në prespektivën e studentëve dhe studiuesve të rinj – UT flet me zërin e studentëve”. Konferenca do të mbahet në datat 18-19 Maj 2023 dhe do të jetë multitematike. Afati i fundit për dorëzimin e abstraktit: 10 Maj 2023.
Read More…

Rikujtesë – Konferenca e V Studentore “Inovacion në Inxhinieri, Shkencë dhe Teknologji”

TEMPLATE PËR STUDENTËT NË KONFERENCËN STUDENTORE “INOVACION NË INXHINIERI, SHKENCË DHE TEKNOLOGJI” (TITULLI) Studenti i parë autor, Studenti i dytë autor, Studenti i tretë autor Universiteti i përkatësisë autor1@email.edu, autor2@email.com, autor3@gmail.com Mentori: Grada/Titulli Emër mbiemër Institucioni i përkatësisë, mentor@email.edu Abstrakt Instruksionet japin liRead More…

Konferenca e V Studentore “Inovacion në Inxhinieri, Shkencë dhe Teknologji”

TEMPLATE PËR STUDENTËT NË KONFERENCËN STUDENTORE “INOVACION NË INXHINIERI, SHKENCË DHE TEKNOLOGJI” (TITULLI) Studenti i parë autor, Studenti i dytë autor, Studenti i tretë autor Universiteti i përkatësisë autor1@email.edu, autor2@email.com, autor3@gmail.com Mentori: Grada/Titulli Emër mbiemër Institucioni i përkatësisë, mentor@email.edu Abstrakt Instruksionet japin Read More…

Thirrje për pjesëmarrje në konferencë shkencore ndërkombëtare:

“Didaktika e gjuhëve dhe kulturave të huaja: Nga politikat gjuhësore në qasjet për një kompetencë të shumëgjuhësisë”   23-24 Tetor 2023, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Tiranë   Fakulteti i Gjuhēve të Huaja, Universiteti i Tiranës, zhvillon këtë konferencë ndërkombëtare në bashkëpunim me Universitetin “Fan S. Noli”, Korçë, Universitetin “LuigRead More…

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN E DYTË NDËRKOMBËTARE STUDENTORE “Sfidat e gjeneratave të reja për një të ardhme të qëndrueshme” Elbasan, 19 Maj 2023

  UNIVERSITETI I ELBASANIT “ALEKSANDËR XHUVANI” THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN E DYTË NDËRKOMBËTARE STUDENTORE “Sfidat e gjeneratave të reja për një të ardhme të qëndrueshme”   Elbasan, 19 Maj 2023   Universiteti i Elbasanit “Aleksandër Xhuvani” Elbasan, 19 maj 2023 Kemi kënaqësinë të ftojmë të gjithë studentRead More…

Zhvillohet në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë, Edicioni i  Gjashtë i Forumit Kombëtar të Grave Shqiptare Frankofone, me temë “Inovacioni dhe teknologjia për fuqiziminn e gruas – Figura e gruas në rrjetet sociale”

Në kuadër të 7-8 Marsit, Festave të Mësuesit dhe të Gruas, me nismën e Rrjetit të Grave Frankofone, në kuadër të “Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri”, ditën e martë, 7 Mars 2023, në sallën “Rilindja”, të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, u zhvillua edicioni i  Gjashtë i Forumit Kombëtar të Grave Shqiptare Frankofone, me temë “Inovacioni dhe teknologjia pRead More…

KONFERENCA 5 NDËRKOMBËTARE E SHKENCAVE NATYRORE DHE MATEMATIKËS

KONFERENCA 5 NDËRKOMBËTARE E SHKENCAVE NATYRORE DHE MATEMATIKËS organizohet nga Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe Matematikës, Universiteti i Tetovës, dhe Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë do të mbahet në periudhën 17-19 Maj 2023. ICNSM2023 ofron një platformë akademike ideale për studiuesit që të paraqesin gjetjet më të fundit të kërkimit shkencor. Konferenca synon të Read More…

Thirrje për pjesëmarrje në konferencë

Në datë 30 qershor 2023, në kuadër të projektit të financuar nga AKKSHI, do të mbahet konferenca ndërkombëtare “Shqipëria në shkrimet e udhëtimit të periudhës paskomuniste (1990 – )”. Afati për dorëzimin e abstrakteve: 20 prill 2023 Afati për dorëzimin e punimit të plotë: 20 maj 2023 Konferenca do të mbahet në dy gjuhë: shqipe dhe angleze. Për më shumë infRead More…

Konferenca e dytë ndërkombëtare e modulit Jean Monnet “The languages of the Balkans in the integration context”

Në datën 3 shkurt 2023 zhvilloi punimet, në format të kombinuar, online dhe me prani fizike, konferenca e dytë ndërkombëtare, realizuar në kuadër të projektit Jean Monnet Module FoLaTE – “Foreign Language Teaching in and for European Contexts”, me titull “The languages of the Balkans in the integration context”. Folës kryesorë në këtë konferencë ishin: Prof. Marija MandiRead More…