THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN E DYTË NDËRKOMBËTARE STUDENTORE “Sfidat e gjeneratave të reja për një të ardhme të qëndrueshme” Elbasan, 19 Maj 2023

  UNIVERSITETI I ELBASANIT “ALEKSANDËR XHUVANI” THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN E DYTË NDËRKOMBËTARE STUDENTORE “Sfidat e gjeneratave të reja për një të ardhme të qëndrueshme”   Elbasan, 19 Maj 2023   Universiteti i Elbasanit “Aleksandër Xhuvani” Elbasan, 19 maj 2023 Kemi kënaqësinë të ftojmë të gjithë studentRead More…

Zhvillohet në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë, Edicioni i  Gjashtë i Forumit Kombëtar të Grave Shqiptare Frankofone, me temë “Inovacioni dhe teknologjia për fuqiziminn e gruas – Figura e gruas në rrjetet sociale”

Në kuadër të 7-8 Marsit, Festave të Mësuesit dhe të Gruas, me nismën e Rrjetit të Grave Frankofone, në kuadër të “Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri”, ditën e martë, 7 Mars 2023, në sallën “Rilindja”, të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, u zhvillua edicioni i  Gjashtë i Forumit Kombëtar të Grave Shqiptare Frankofone, me temë “Inovacioni dhe teknologjia pRead More…

KONFERENCA 5 NDËRKOMBËTARE E SHKENCAVE NATYRORE DHE MATEMATIKËS

KONFERENCA 5 NDËRKOMBËTARE E SHKENCAVE NATYRORE DHE MATEMATIKËS organizohet nga Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe Matematikës, Universiteti i Tetovës, dhe Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë do të mbahet në periudhën 17-19 Maj 2023. ICNSM2023 ofron një platformë akademike ideale për studiuesit që të paraqesin gjetjet më të fundit të kërkimit shkencor. Konferenca synon të Read More…

Thirrje për pjesëmarrje në konferencë

Në datë 30 qershor 2023, në kuadër të projektit të financuar nga AKKSHI, do të mbahet konferenca ndërkombëtare “Shqipëria në shkrimet e udhëtimit të periudhës paskomuniste (1990 – )”. Afati për dorëzimin e abstrakteve: 20 prill 2023 Afati për dorëzimin e punimit të plotë: 20 maj 2023 Konferenca do të mbahet në dy gjuhë: shqipe dhe angleze. Për më shumë infRead More…

Konferenca e dytë ndërkombëtare e modulit Jean Monnet “The languages of the Balkans in the integration context”

Në datën 3 shkurt 2023 zhvilloi punimet, në format të kombinuar, online dhe me prani fizike, konferenca e dytë ndërkombëtare, realizuar në kuadër të projektit Jean Monnet Module FoLaTE – “Foreign Language Teaching in and for European Contexts”, me titull “The languages of the Balkans in the integration context”. Folës kryesorë në këtë konferencë ishin: Prof. Marija MandiRead More…

U zhvillua Konferenca Ndërkombëtare “Bashkëpunimi akademik-industri për inovacion”, në kuadër të projektit Know-Hub

U zhvillua këtë të enjte, në mjediset e sallës “Rilindja”, të universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, Konferenca Ndërkombëtare (dy ditore, 15-16 shtator), “Bashkëpunimi akademik-industri për inovacion”, në kuadër të projektit Know-Hub. Konferenca e mbajtur sot, në ditën e saj të parë, është finalizimi i axhendës tri ditore në UV i grupit të punës të projektit KRead More…

Thirrje për pjesëmarrje në konferencë

Në vijim të punës për implementimin e projektit “Reconnecting universities and enterprises to unleash regional innovation and entrepreneurial activity – Lidhja e universiteteve dhe partnerë të tretë për të nxitur inovacionin rajonal dhe veprimtarinë sipërmarrëse – KnowHub”, me Project Number 610093-EPP-1-2019-1-AT-EPPKA2-CBHE-JP, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë bashkë me pRead More…

NEWSLETTER – Conferences of TANGRAM!

NEWSLETTER Get the latest news from the 1st and 2nd International Conferences of TANGRAM! e-newsletter #2 15 March 2022 Dear Reader, We are excited to announce to you that our 1st and 2nd International Conferences were completed with great success and wide participation. The 1st  International Conference of TANGRAM Project titled: “Sustainable tourism development of Adrion Area oriRead More…