“Hartim dhe Shkrim i Projekteve” ishte tema mbi të cilën u zhvillua trajnimi i rradhës më datë 8 dhe 9 Maj, nga Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë

 “Hartim dhe Shkrim i Projekteve” ishte tema mbi të cilën u zhvillua trajnimi i rradhës më datë 8 dhe 9 Maj, nga Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë për personelin ndihmës akademik me karakter administrativ, personelin   ndihmës akademik  me karakter mesimor si dhe   dhe për personelin administrativ. Ky seminar u zhvillua me pjesëmarrjen e Drejtores së Qendrës përRead More…

Takimi prezantues mes partnerëve të Projektit “SMART” 

Në datat 23 dhe 24 Janar 2023, në Fakultetin e Ekonomisë DOBA – Partneri Lider, në Slloveni u zhvillua takimi prezantues mes partnerëve të Projektit Erasmus KA2 – CBHE “SMART”  (2022-2025),  në të cilën Universiteti i Vlorës u  përfaqësua nga grupi i punës, Drejtuese e projektit Prof.Asoc. Fioralba Vela, Dekani i Fakultetit të Ekonomisë, Prof. Dr. Albert Qarri dhe, Dr. EnRead More…

FTESË PËR TRAJNIM – OSBE në Shqipëri në bashkëpunim me Universitetin “Ismail Qemali”

FTESË PËR TRAJNIM Prezenca e OSBE-së në Shqipëri në bashkëpunim me Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë, do të organizojë trajnimin me temë:  “Aksesi në Gjykatën Kushtetuese dhe hartimi i ankimit kushtetues individual” Trajnimi do të zhvillohet më datë 28 Tetor 2022, në orën 09:30 – 13:30 në sallën B 2015, kati i dytë, pranë Fakultetit të Shkencave Humane dhe Read More…

Regjistrimet në gjuhën dhe kulturën kineze në Institutit Konfuci-UT

Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës është themeluar më datë 18 Nëntor 2013. Ky Institut është krijuar në bazë të marrëveshjes që Universiteti i Tiranës ka firmosur me Qendrën e Institutit Konfuci, Kinë Centre for Language Education and Cooperation (CLEC) si dhe me Universitetin e Gjuhëve të Huaja Pekin (BFSU). Qëllimi i Institutit Konfuci-UT është promovimi i gjuhësRead More…

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KURSIN ONLINE ‘TURNE NË FLANDERS’

Shoqata KU Leuven në Belgjikë, fton studentë nga e gjithë bota, në degën Infermieri dhe Infermieri Mami për të qënë pjesëmarrës në kursin online “Turne në Flanders” me fokus mirëqenien mendore. Kursi do të hedh një vështrim më të afërt të shëndetit mendor duke u fokusuar në kornizat terapeutike, aftësitë e intervistimit, menaxhimi i krizave, arsyetimi dhe veprimi kRead More…

[:sq]Aktivitet ‘Traınıng on Labour Market Analysıs’ i Projektit SUCCESS i UV dhe Projektit GRADUA i UBT[:en]Activity ‘Training on Labor Market Analyses’ SUCCESS Project of UV and GRADUA Project of UBT[:]

[:sq]Në datat 06-08 Korrik 2021, në kuadër të bashkëpunimit të projektit SUCCESS – Universiteti ‘Ismail Qemali’ dhe projektit GRADUA – Universiteti Bujqësor i Tiranës, u organizua në sallën Rilindja,  aktiviteti ‘Traınıng on Labour Market Analysıs’. Morën pjesë, Rektori i Universitetit ”Ismail Qemali” Vlorë, Prof.Dr. Roland Zisi, Rektori i Universitetit Bujqësor Read More…

Trajnim i studentëve të Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë në kuadër të projektit “Debating Economics” me mbështetjen e Fondit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF)

Në datën 26 maj, 2021, ekspertë të Junior Achievement of Albania trajnuan studentë të Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë në kuadër të projektit “Debating Economics” me mbështetjen e Fondit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF). Ai përfshin disa universitete dhe do të kulmojë me një debat final mes më të mirëve. Trajnime të tilla synojnë të ndërtojnë një kultuRead More…

Albanian NEO Monitoring visit feedback to the project KNOWHUB

[:sq]  Albanian NEO Monitoring visit feedback to the project KNOWHUB   Dear Mr. Jovanovski, As part of the Agency’s on-going monitoring of Erasmus+ CBHE projects, the National Erasmus+ Office in Albania represented by Ms Ada Rama carried out a field monitoring visit at your institution to project ‘Reconnecting universities and enterprises to unleash regional innovation anRead More…

[:sq]KICK-OFF MEETING FOR THE ERASMUS + (CBHE) – “SUCCESS” PROJECT[:]

[:sq]  The first coordination meeting of the project ‘Sustainable University-Enterprise Cooperation for Improving Graduate Employability – SUCCESS’, was held on Thursday, December 17, 2020.  The EU ERASMUS + SUCCESS project aims to connect universities and industry by improving the educational system in the direction of entrepreneurship, creating new job opportunities and better exRead More…