Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë organizon promovimin e librit Aubrey Herbert dhe Shqipëria e Pavaru promovimin e librit Aubrey Herbert dhe Shqipëria e Pavarur

Qendra e Studimeve Albanologjike dhe Ballkanologjike në bashkëpunim me Bibliotekën Shkencore “Nermin Vlora Falaschi”, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, organizuan promovimin e librit “Aubrey Herbert dhe Shqipëria e Pavarur”, një nga studimet më të mira të historianografisë shqiptare, me autor Muharrem Shqarri. Diplomati anglez Aubrey Herbert, mik i veçantë iRead More…

[:sq]Open Call for two External Evaluates For the ERASMUS+ project MARDS[:]

[:sq]For the ERASMUS+ project MARDS “Reforming doctoral studies in Montenegro and Albania – good practice paradigm” Project Nr: Grant: 598465-EPP-1-2018-1-ME-EPPKA2-CBHE-SP we are inviting interested candidates to apply as the external evaluators. The project consortium involves multiple higher education institutes, ministries, chambers, and institutions from the two targeted countries MonteRead More…

[:sq]Workshop me temë “Studentët dhe tregu i punës”[:]

[:sq]Më datë 18.12.2019 në mjediset e Universitet “Ismail Qemali” Vlorë u organizua Workshop-i me temë “Studentët dhe tregu i punës”. Qëllimi i të cilit ishte përmirësimi i përmbajtjes së programeve të studimit dhe përshtatjes së vazhdueshme me kërkesat e tregut e punës, nëpërmjet ndarjes së eksperiencës midis bashkëpunëtorëve, ekspertëve të jashtëm dhe Alumni. Read More…

[:sq]Dita Kombëtare Informuese Erasmus+[:en]Erasmus + National Information Day[:]

[:sq]Zyra Kombëtare Erasmus+ në bashkëpunim me Agjensinë Ekzekutive për Arsimin, Mediat dhe Kulturën në Bruksel organizoi më 17.12.2019 në ambjentet e Europe House në Tiranë, Ditën Kombëtare Informuese Erasmus+. Aktiviteti kishte për qëllim promovimin e Programit Erasmus+, informimin mbi mundësitë që ky program ofron për universitetet dhe studentët si dhe ndarjen e praktikave mRead More…

[:sq]Njoftim[:]

[:sq]Të nderuar studentë dhe pedagogë! Ju njoftojmë se, Ceremonia e Diplomimit të Studentëve të Vitit Akademik 2018 – 2019, do të zhvillohet në datën 19 dhjetor(ditën e enjte), në Pallatin e Lojrave me dorë, ora 17:00. Ftohen të marrin pjesë në këtë ceremoni festive: studentë, pedagogë, familjarë të studentëve dhe qytetarë të interesuar. Ju mirëpresim![:]Read More…

[:sq]Bursa Shtetërore nga Qeveria e Hungarisë[:]

[:sq]Ju bëjmë me dije se Qeveria e Hungarisë, përmes Fondacionit Publik Tempus, për vitin akademik 2020-2021, ka shpallur programin e bursave shtetërore “Stipendium Hungaricum” për shtetasit e huaj, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet pranë universiteteve publike të Hungarisë.  Ju lutemi shpërndarjen e këtij njoftimi sa më gjerë. Theksojmë se të gjithë kandidatët Read More…

[:sq]UCTM-UV: workshop dy ditor mbi kërkimin shkencor me impakt në zhvillimin e qëndrueshëm[:]

[:sq]Në kuadër të marrëveshjes së bashkëpunimit midis Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë dhe Universitetit të Teknologjive Kimike dhe Metalurgjike, Sofie,  Bullgari, në datat 9dhe 10 Dhjetor, 2019 u zhvillua workshop-i me temë: Kërkimi Akademik me impakt në zhvillimin rajonal. Ky takim ishte rezultat i një bashkëpunimi të ngushtë të Qendrës së Zhvillimit Rajonal dhe DepartameRead More…

[:sq]Aktivitet informues nga Departamenti i Drejtësisë[:]

[:sq]Në datën 22 Nëntor u zhvillua aktiviteti informues për nismën ligjvënëse të zgjedhësve, organizuar nga Qendra për Nisma Ligjore Qytetare në bashkëpunim me Universitetin “Ismail Qemali”, Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, Departamenti i Drejtësi. Ky aktivitet u drejtua nën kujdesin e veçantë të Prof. Dr. Aurela Anastasi.  [:]Read More…