Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë organizon promovimin e librit Aubrey Herbert dhe Shqipëria e Pavaru promovimin e librit Aubrey Herbert dhe Shqipëria e Pavarur

Qendra e Studimeve Albanologjike dhe Ballkanologjike në bashkëpunim me Bibliotekën Shkencore “Nermin Vlora Falaschi”, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, organizuan promovimin e librit “Aubrey Herbert dhe Shqipëria e Pavarur”, një nga studimet më të mira të historianografisë shqiptare, me autor Muharrem Shqarri. Diplomati anglez Aubrey Herbert, mik i veçantRead More…

Open Call for two External Evaluates For the ERASMUS+ project MARDS

For the ERASMUS+ project MARDS “Reforming doctoral studies in Montenegro and Albania – good practice paradigm” Project Nr: Grant: 598465-EPP-1-2018-1-ME-EPPKA2-CBHE-SP we are inviting interested candidates to apply as the external evaluators. The project consortium involves multiple higher education institutes, ministries, chambers, and institutions from the two targeted countries MontenegroRead More…

Workshop me temë “Studentët dhe tregu i punës”

Më datë 18.12.2019 në mjediset e Universitet “Ismail Qemali” Vlorë u organizua Workshop-i me temë “Studentët dhe tregu i punës”. Qëllimi i të cilit ishte përmirësimi i përmbajtjes së programeve të studimit dhe përshtatjes së vazhdueshme me kërkesat e tregut e punës, nëpërmjet ndarjes së eksperiencës midis bashkëpunëtorëve, ekspertëve të jashtëm dhe Alumni. Në aRead More…

Thirrje për bursa në Universitetin Shteteror të Shkencave të Zbatuara Racibórz

Thirrje për bursa studimi për studentët në kuadër të Programit Erasmus + për komponentin KA1 International Credit Mobility në Universitetin Shteteror të Shkencave të Zbatuara (State University of Applied Sciences) në Racibórz   Universiteti i Vlorës “Ismail Qemali”, në bashkëpunim me Universitetin Shteteror të Shkencave të Zbatuara (State University of Applied ScienRead More…

Dita Kombëtare Informuese Erasmus+

Zyra Kombëtare Erasmus+ në bashkëpunim me Agjensinë Ekzekutive për Arsimin, Mediat dhe Kulturën në Bruksel organizoi më 17.12.2019 në ambjentet e Europe House në Tiranë, Ditën Kombëtare Informuese Erasmus+. Aktiviteti kishte për qëllim promovimin e Programit Erasmus+, informimin mbi mundësitë që ky program ofron për universitetet dhe studentët si dhe ndarjen e praktikave më tRead More…

Njoftim

Të nderuar studentë dhe pedagogë! Ju njoftojmë se, Ceremonia e Diplomimit të Studentëve të Vitit Akademik 2018 – 2019, do të zhvillohet në datën 19 dhjetor(ditën e enjte), në Pallatin e Lojrave me dorë, ora 17:00. Ftohen të marrin pjesë në këtë ceremoni festive: studentë, pedagogë, familjarë të studentëve dhe qytetarë të interesuar. Ju mirëpresim!Read More…

Bursa Shtetërore nga Qeveria e Hungarisë

Ju bëjmë me dije se Qeveria e Hungarisë, përmes Fondacionit Publik Tempus, për vitin akademik 2020-2021, ka shpallur programin e bursave shtetërore “Stipendium Hungaricum” për shtetasit e huaj, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet pranë universiteteve publike të Hungarisë.  Ju lutemi shpërndarjen e këtij njoftimi sa më gjerë. Theksojmë se të gjithë kandidatët duhetRead More…

UCTM-UV: workshop dy ditor mbi kërkimin shkencor me impakt në zhvillimin e qëndrueshëm

Në kuadër të marrëveshjes së bashkëpunimit midis Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë dhe Universitetit të Teknologjive Kimike dhe Metalurgjike, Sofie,  Bullgari, në datat 9dhe 10 Dhjetor, 2019 u zhvillua workshop-i me temë: Kërkimi Akademik me impakt në zhvillimin rajonal. Ky takim ishte rezultat i një bashkëpunimi të ngushtë të Qendrës së Zhvillimit Rajonal dhe DepartamenteveRead More…