NJOFTIM – Buletini Shkencor 2022

  Ju njoftojmë se janë hapur aplikimet për të dërguar artikujt shkencor për numrin 5, Vëllimi 2 – 2022 i Buletinit Shkencor së Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë. Artikujt duhet të dërgohen në adresen email: publikime@univlora.edu.al Afati i fundit për aplikim është data: 30.05.2022 Artikujt do të vlerësohen nga Bordi Shkencor[1] i UV-së.  BShk Nr5 V2 – Read More…

Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë, mori pjesë në Panairin mbarëkombëtar të librit akademik dhe shkencor

Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë, mori pjesë në Panairin mbarëkombëtar të librit akademik dhe shkencor, organizuar nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë, Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit. Aktiviteti u zhvillua në kuadër të veprimtarive kushtuar 50-vjetorit të themelimit të Akademisë së Shkencave të Read More…

Urimi i Rektorit, Prof. Dr. Roland Zisi për Pashkën Ortodokse

  Të nderuar studentë, pedagogë, punonjës të administratës së UV dhe qytetarë të Vlorës, Urime të përzemërta me rastin e festës së Pashkëve të gjithë shqiptarëve të besimit ortodokse. Pashkët janë festat e ringjalljes dhe jetës së re, me qëllimin kryesor bashkimin e njerëzve. Dhuroftë Pashka Ortodokse ringjalljen e zemërgjerësisë, tolerancës, respektitRead More…

Bursa Erasmus + për studentët në Universitetin e Kordobës, (University of Cordoba) në Spanjë

Thirrje për bursa studimi për studentët në kuadër të Programit Erasmus + për komponentin KA1 International Credit Mobility në Universitetin e Kordobës, (University of Cordoba) në Spanjë. Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë në bashkëpunim me Universitetin e Kordobës, (University of Cordoba) në Spanjë hap thirrjen për mobilitete studentësh në kuadër të Programit Erasmus+Read More…

Orgaznizim Aktiviteti BLUEWBC në datë 26 Prill 2022 FSHTN

Në vijim të punës për implementimin e projektit “Zhvillimi i qëndrueshëm i Ekonomive Blu përmes arsimit të lartë dhe inovacionit në vendet e ballkanit perëndimor- BLUEWBC”, (me numër 609693-EPP-1-2019-1-NO-EPPKA2-CBHE-JP), nën programin Erasmus + CBHE, do të zhvillohen leksione me studentë të masterit dhe profesioniste nga tregu i punës,  prej profesorëve të universiteve euRead More…

​Urimi i Rektorit, Prof. Dr. Roland Zisi për Pashkën Katolike.

​Uroj nga zemra besimtarët katolikë kudo që ata ndodhen: Gëzuar Pashkën! Paqja dhe harmonia mbizotëroftë gjithmonë në familjet tuaja! Le të sjellë kjo Pashkë më shumë mirësi dhe begati për të gjitha familjet tona!  Kjo ditë e triumfit të së mirës mbi të keqen, e jetës mbi vdekjen, na kujton se nuk është thjesht një simbolikë, por në fakt, duhet të jetë qëllimi i Read More…

Trajnimi i studentëve të DGJH

​Trajnimi i studentëve të DGJH, në kuadër të projetktit “3E – ENGLISH – ENTREPRENEURSHIP – EMPLOYABILITY”, pjesë e programit “Debating Ecomonics”,  që ka për qëllim edukimin e të rinjve me njohuritë financiare, aftësitë për sipërmarrjen dhe aftësitë për të qenë të gatshëm për të hyrë në tregun e punës, përmes programeve që u mundësojnë eksperimentimiRead More…

UV në vendin e 4-të në renditjen e IAL publike shqiptare nga Ranking Web ose Webometrics Ranking

Ranking Web mbështetur në treguesit e marrë gjatë muajit Janar 2022, nga Web-et e 31. 000 universiteteve të 200 vendeve, ka publikuar edicionin 18-të (2022.1.3b) të renditjes më aktuale dhe më të përditësuar të universiteteve në rang botëror. Rankimimi i universiteteve nëpërmejt Ranking Web ka filluar qysh prej vitit 2004. Në këtë klasifikim të përgjithshëm UniversitetRead More…

Takim informues në kuadër të Sondazhit Kombëtar të Studentëve (SKS)

“Më datë 12.04.2022, Rektori i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, Prof. Roland Zisi, mirëpriti drejtuesen e  Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ASCAL), Znj. Xhiliola Bixheku, në një takim informues në kuadër të Sondazhit Kombëtar të Studentëve (SKS) për vitin 2022. Prof. Zisi shprehu gjithë mbështetjen institucionale për mbarëvajtjen e procesit, Read More…

Takim midis Prof. Dr. Roland Zisi, Rektori i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë dhe Z. Zhou Ding, Ambasadori i Kinës në Shqipëri

Rektori i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, Prof. Dr. Roland Zisi priti në zyrën e tij Ambasadorin e Kinës në Shqipëri, Z. Zhou Ding, shoqëruar nga delegacioni kinez. Vizita u organizua në kuadër të forcimit të mëtejshëm të bashkëpunimit në fushën e arsimit të lartë midis Kinës e Shqipërisë. Rektori Zisi duke falenderuar ambasadorin për vizitën dhe interesin që Read More…