Figura e Skënderbeut ndër vite, ҫështje diskutimi për albanologët

Viti 2018 është një vit i rëndësishëm përkujtimor për Skënderbeun, Heroin Kombëtar të shqiptarëve, i shpallur edhe nga qeveria shqiptare si Viti i Skënderbeut. Në këtë kuadër, duke qenë se epoka e Skënderbeut dhe figura e tij zënë vend të posaҫëm në studimet albanologjike, Fakulteti i Shkencave Humane, Departameni i Gjuhës dhe Letërsisë, në bashkëpunim me DepartamenRead More…

Cermonia e Diplomimit në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë

Më datën 5 tetor 2018, në një skenografi festive e madhështore, në Pallatin e Sportit të lojrave me dorë, të qytetit të Vlorës, Universiteti “Ismail Qemali”, zhvilloi  ceremoninë e dorëzimit të diplomave për studentët që përfunduan studimet në vitin akademik 2017-2018. Në këtë ngjarje të shënuar për qytetin e Vorës dhe rajonit jugor, ishin të pranishëm stafi akademik Read More…

Thirrje aplikimi për bursa në Universitetin Teknologjik Bialystok në Poloni

Thirrje aplikimi për bursa për shkëmbim personeli akademik dhe administrativ në Universitetin Teknologjik Bialystok në Poloni Universiteti Teknologjik Bialystok në Poloni ka hapur thirrjen për shkëmbimin e 2 (dy) personel akademik dhe 2 (dy) personel administrativ për vitin akademik 2018-2019 në Poloni.   INFORMACION PËR SHKËMBIM PERSONELI AKADEMIK DHE ADMINISTRATIV: Read More…

Thirrje aplikimi për bursa në Universitetin Teknologjik Riga

Thirrje aplikimi për bursa për shkëmbim studentor në Universitetin Teknologjik Riga, Letoni Universiteti Teknologjik Riga (Riga Technical University), ka hapur thirrjen për shkëmbimin e 8 (tetë) studentëve për vitin akademik 2018-2019 në Letoni.   INFORMACION PËR SHKËMBIM STUDENTI: Kush mund të aplikoj: Studentët e Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, të Read More…

Thirrje aplikimi për bursa në Universitetin Perëndimor Timisoara në Rumani

Thirrje aplikimi për bursa për shkëmbim studentor dhe personeli akademik në Universitetin Perëndimor Timisoara në Rumani Universiteti Perëndimor Timisoara (West University of Timisoara) në Rumani ka hapur thirrjen për shkëmbimin e 1 (një) studenti dhe 2 (dy) personel akademik për vitin akademik 2018-2019 në Rumani. Shtyhet afati i thirrjes për personel akademik: pranohen dokumentaRead More…