REKTORI I UV, PROF. DR. ROLAND ZISI MIRËPRET AMBASADOREN E IZRAELIT NË SHQIPËRI, ZNJ. GALIT PELEG.

Në kuadër të vizitës për herë të parë në qytetin e Vlorës të Ambasadores së Izraelit në Shqipëri, znj. Galit Peleg, ditën e enjte, datë 29 qershor 2023, pjesë e axhendës ishte dhe vizita në Universitetin “Ismail Qemali” të Vlorës. Ambasadorja zhvilloi një takim miqësor në zyrën e Rektorit të UV-së, Prof. Dr. Roland Zisi, i cili  shoqërohej nga Zëvendësrektoria AkadRead More…

UNIVERSITETI “ISMAIL QEMALI”, VLORË, NDERON ME TITULLIN AKADEMIK “PROFESOR EMERITUS”, PROF. DR. LLUKAN PUKA

Në mjediset e sallës “Rilindja” të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, ditën e enjte, datë 29. 06. 2023, u zhvillua Ceremonia e dhënies së Titullit “Profesor Emeritus”, Prof. Dr. Llukan Puka, me motivacionin: “Për kontributin e çmuar në themelimin dhe konsolidimin e Departamentit të Matematikës në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë si dhë për mbështetjen e paRead More…

Urimi i Rektorit të UV-së, Prof. Dr. Roland Zisi, për festën e Kurban Bajramit.

  Të dashur studentë, pedagogë dhe personel administrativ të Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë! Të dashur qytetarë të Vlorës dhe rajonit! Ju uroj nga zemra të gjithë besimtarëve myslimanë: gëzuar Kurban Bajramin! Kjo festë, e cila me simbolikën e saj promovon për të gjithë ne parimet më të rëndësishme që kanë të bëjnë me paqen, në nivel personalRead More…

MAS miraton programin e ri të studimit me karakter profesional “Udhërrëfyes Turistik pë Rajonin e Jugut”, në UV

  Sot më datën 27/6 Ministria e Arsimit dhe Sportit Znj. Evis Kushi, miraton çeljen në UV të programit të studimit me karakter profesional “Udhërrëfyes Turistik për Rajonin e Jugut”. Ky program studimi do të jetë aktiv për vitin akademik 2023-2024. Programi i studimit do të ofrohet nga Fakulteti i Shkencave Humane, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë. Ftojmë të gjitRead More…

COPERNICUS BERLIN ka hapur aplikimet deri më 30 qershor në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Bursave të Ekselencës (IES),

​COPERNICUS BERLIN ka hapur aplikimet deri më 30 qershor në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Bursave të Ekselencës (IES), i cili ofron bursa të pjesshme dhe të plota për studentët që duan të bëjnë semestrin e tyre të shkëmbimit në universitetet më të mira gjermane. Duke marrë pjesë në këtë program, pjesëmarrësit mund të përfitojnë nga një mundësi që një Read More…

Program i përbashkët studimi, Bachelor, në “Inxhinieri Mekanike”, midis Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë dhe Universitetit Politeknik të Barit, Itali

Me ftesë të Rektorit të Universitetit Politeknik të Barit (UPB) Prof. Francesco Coupertino, Rektori i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë (UV), Prof. Dr. Roland Zisi, në datën 26 Qershor, 2023, zhvilloi një vizitë pune në këtë Universitet. Qëllimi i takimit ishte nënshkrimi i Marrveshjes Specifike Akademike ndërinstitucionale për çeljen e Programit të Studimit “InxhinieriRead More…

REKTORI I UNIVERSITETIT “ISMAIL QEMALI” VLORË, Prof. Dr. ROLAND ZISI, TAKIM ME Znj. JOLA KEPI, DREJTORE E QENDRËS “SHKOLLA E DREJTORËVE”, TIRANË

Në kuadër të zgjerimit të bashkëpunimeve dhe partneriteteve të UV, me agjenci dhe qendra publike e private, që veprojnë në fushën e arsimit, me ftesën e tij, Rektori i UV, Prof. Dr. Roland Zisi, në datën 22. 06. 2023, priti në zyrën e tij, Znj. Jola Kepi, Drejtore e Qendrës “Shkolla e Drejtorëve”, me të cilën  zhvilloi një takim miqësor dhe të frytshëm në interes të dy inRead More…

Rektori i UV-së, Prof. Dr. Roland Zisi takon përfaqësues të katër universiteteve të Hollandës. Bashkëbisedim i akademikëve hollandezë me autoritete dhe personel akademik të UV

Ditën e premte, datë 23. 06. 2023, Rektori i Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë, Prof. Dr. Roland Zisi, i shoqëruar nga zëvëndësrektori për Marrëdhëniet me Jashtë dhe Zhvillim Institucional, prof. Enkelejd Mëhilli dhe Drejtoresha e Qendrës së Zhvillimit Rajonal Dr. Eva Çipi, mirëpriti në zyrën e tij: Prof. Jasper Hondelink, Drejtues i Zyrës Erasmus në Hollandë, Prof. Carine Read More…

REKTORI I UNIVERSITETIT “ISMAIL QEMALI”, VLORË, Prof. Dr ROLAND ZISI, TAKIM ME PËRFAQËSUES TË UNIVERSITETIT TË TEKNOLOGJISË “CHAOYANG”, TAJVAN

Në kuadër të ndërkombëtarizimit të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë dhe të zgjerimit të hartës së bashkëpunimeve me universitetet e huaja, Rektori i UV-së, Prof. Dr. Roland Zisi, ditën e premte, datë 23 qershor 2023, priti  në zyrën e tij,  Dr. Liza Lee, Ed. D,  Dekane e Fakultetit të Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale njëherazi Profesore e  Departamentit të EdRead More…

Gëzuar ditëlindjen e 36-të #ErasmusProgramme!

Gëzuar ditëlindjen e 36-të #ErasmusProgramme! Që nga fillimi i EuRopean Community Action Scheme (Skemës së Veprimit të Komunitetit Europian) për Lëvizshmërinë e Studentëve të Universiteteve në 1987, më shumë se 3 milionë studentë kanë marrë pjesë deri më tani në një shkëmbim Erasmus dhe numri vazhdon të rritet. Shumë pak, nëse askush, nuk do ta kishin besuar se 36 vjet Read More…