Ministria Austriake e Arsimit ka publikuar thirrje për aplikim për bursa OeAD për vitin 2023/24

Ministria Austriake e Arsimit ka publikuar thirrje për aplikim për bursa OeAD për vitin 2023/24. Programe të tilla si Ernst Mach – në mbarë botën, Franz Werfel dhe Richard Plaschka janë të hapura për aplikantët nga e gjithë bota. Detaje të mëtejshme dhe afatet aktuale të dorëzimit mund të gjenden ne kete faqe: https://oead.at/en/news/article/2022/11/oead-incoming-scholarRead More…

Aktivitet promocional në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Diabetit, i realizuar nga Fakulteti i Shëndetit, Departamenti i Infermierisë.

Diabeti është një sëmundje kronike në të cilën trupi nuk mund të prodhoj sa duhet dhe të përdorë me efiçencë insulinën, hormonin që kontrollon dhe mban në nivele normale glukozën në gjak. Sëmundja e diabetit ka kosto të lartë sociale, shëndetësore dhe ekonomike. Nëse nuk trajtohet, diabeti mund të rezultoj në ndërlikime të tilla si Verbimi apo Sëmundjet Kardio-VaskulaRead More…

Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Polis

Ditën e hënë, datë 19. 12. 2022, Rektori i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, Prof. Dr. Roland Zisi, mirëpriti në zyrën e tij Rektorin e Universitetit Polis, Prof. Dr. Besnik Aliaj dhe administratorin e këtij Universiteti, Z. Sotir Dhamo. Në fokus të takimit ishte nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit ndërmjet Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë dhe UniversitetitRead More…

GOLD HEALTH CARE – IDENTIFIKIMI DHE ZBATIMI I QASJEVE NOVATORE NË GRUPET VULNERABËL TË TË MOSHUARVE NË POPULLATËN LOKALE PËR NJË KUJDES MË TË MIRË SHËNDETËSOR DHE MOSHIMIN

Gold Health Care – IDENTIFIKIMI DHE ZBATIMI I QASJEVE NOVATORE NË GRUPET VULNERABËL TË TË MOSHUARVE NË POPULLATËN LOKALE PËR NJË KUJDES MË TË MIRË SHËNDETËSOR DHE MOSHIMIN Programi: Horizon 2020 Research and Innovation-RIA: Integrating Activities for Starting Communities. Shpallur fitues në rezultatet e thirrjes së parë të programit Horizon 2020 Vitalise- Virtual HeaRead More…

Rektori Prof. Dr Roland Zisi, falenderon studentët e Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, fitues të Konkursit Kombëtar “Moot Court Albania 202

Ditën e enjte, datë 15. 12. 2022, Rektori Prof. Dr. Roland Zisi, priti në zyrën e tij, studentët e programeve të sudimit të Drejtësisë të UV-së, Indrit Lita, Klaudia Imeraj, Eugerta Gropa, Klaudia Brakaj, Lidia Agalliu dhe Bianka Kananaj, të cilët përfaqësuan Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë dhe dolën fitues të konkursit kombëtar: “Moot Court Albania 2022”. Konkursi kRead More…

Studentët e Departamentit të Drejtësisë të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, shpallen fitues të konkursit kombëtar Moot Court Albania 2022.

Studentët e Departamentit të Drejtësisë të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, shpallen fitues të konkursit kombëtar Moot Court Albania 2022. Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë u shpall fitues në konkursin kombëtar Moot Court Albania 2022. Konkursi zhvillohet çdo vit nga Qendra Europiane dhe Civil Right Defenders, në formën e gjyqit simulues me pjesëmarrjen e studentRead More…

Bursa Erasmus+ për sdudimi në Universitetin Perëndimor të Timishoarës (West University of Timișoara) në Rumani

Thirrje për bursa studimi për studentë në kuadër të Programit “Erasmus +” për komponentin KA1 International Credit Mobility. Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë në bashkëpunim me Universitetin Perëndimor të Timishoarës (West University of Timișoara) në Rumani, në kuadër të Programit “Erasmus+” për komponentin KA1, fton të gjithë studentët e UV-së të aplikojnRead More…

LISTA E KANDIDATËVE FITUES NË PROGRAMIN E CIKLIT TË TRETË TË STUDIMIT “DOKTORATË” NË  “STUDIME GJUHËSORE, LETRARE E KULTURORE”  

 Bazuar në nenin 77, pika 4, nenet 78 dhe 79 në ligjin nr. 80/2015 “Për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor në Republikën e Shqipërisë”, nenin 61, pikat 4 dhe 5, nenet 62 dhe 63 në  Statutin e Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë, nenet 66 dhe 67 në Rregulloren e Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë, VKM-në nr. 112, datë 23.2.2018 “Për përcaktimin e kritereve pëRead More…

Bursa Erasmus+ për mësimdhënieje/trajnim në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës (International University of Struga) në Maqedoninë e Veriut.

Thirrje për bursa mësimdhënieje/trajnim për stafin akademik dhe ndihmës akademik/ administrativ me kohë të plotë në kuadër të Programit “Erasmus +” për komponentin KA1 International Credit Mobility në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës (International University of Struga) në Maqedoninë e Veriut. Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë në bashkëpunim me UniversitetinRead More…