Zbatimi i projekteve të financuar nga Universiteti ‘Ismail Qemali’ Vlorë nga ana e Qendrës Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik në Fakultetin e Shëndetit.

Qendra Kërkimore Shkencore e Fakultetit të Shëndetit në kuadër të projektit “Aderenca ndaj dietës mesdhetare, depistimi për kequshqyerje dhe aneminë ferriprive në stafin e Fakultetit të Shëndetit”, i cili është një projekt i financuar nga fondi kërkimor shkencor i Universitetit të Vlorës, ka nisur zbatimin e tij dhe ka përfunduar me sukses fazën e parë.   Fokusi iRead More…

Aktiviteteve të organizuara të fokus-grupeve me studentë në prag diplomimi të disa prej programeve Master në Fakultetin e Shkencave Teknike dhe Natyrore si dhe Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, të realizuara gjatë muajit prill 2023

Në zbatim të Standardeve dhe Kritereve të Kodit të Cilësisë së Arsimit të Lartë miratuar me Vendim të Këshillit të Ministrave Nr. 531, datë 11.09.2018 , Standardi I.2, Kriteri 2; Standardi I.3, Kriteri 1; Standardi I.2, Kriteri 2; Standardi I.2, Kriteri 6; Standardi I.8, Kriteri 1; Standardi II.5; Standardi II.4, Kriteri 1; Standardi II.6, Kriteri 1; Standardi III.4, Kriteri 2; StandaRead More…

Aktiviteteve të organizuara të fokus-grupeve me studentë në prag diplomimi të disa prej programeve Master në Fakultetin e Shkencave Teknike dhe Natyrore, Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, Fakultetin e Shëndetit si dhe Fakultetin e Ekonomisë të realizuara gjatë muajit maj 2023

Në zbatim të Standardeve dhe Kritereve të Kodit të Cilësisë së Arsimit të Lartë miratuar me Vendim të Këshillit të Ministrave Nr. 531, datë 11.09.2018 , Standardi I.2, Kriteri 2; Standardi I.3, Kriteri 1; Standardi I.2, Kriteri 2; Standardi I.2, Kriteri 6; Standardi I.8, Kriteri 1; Standardi II.5; Standardi II.4, Kriteri 1; Standardi II.6, Kriteri 1; Standardi III.4, Kriteri 2; StandaRead More…

Aktivitet promocional me temë : “ Stop Melanomës & Kancerit të Lëkurës ”.

Në dt. 4 Maj 2023, me rastin e Ditës Botërore të Melanomës, Qendra Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik, pranë Fakultetit të Shëndetit, Universiteti ‘Ismail Qemali’ Vlorë, zhvilloi aktivitetin promocional me temë : “ Stop Melanomës & Kancerit të Lëkurës ”. Ndërgjegjësimi Mund të Shpëtojë Jetë! Këtij aktiviteti sensibilizues iu bashkuan edhe studentët e viRead More…

Aktivitet Sensibilizues – 06 prill 2023 – Dita Botërore e Aktivitetit Fizik

Në dt. 6 Prill 2023, me rastin e Ditës Botërore të Aktivitetit Fizik, Qendra Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik, pranë  Fakultetit të Shëndetit, Universiteti ‘Ismail Qemali’ Vlorë, zhvilloi aktivitetin promocional me temë “Të jetosh mirë! Qëndro aktiv!”. Këtij aktiviteti sensibilizues iu bashkuan edhe studentët e vitit të dytë Infermier i Përgjithshëm dhe Mami InfeRead More…

Aktivitet Sensibilizues – Dita Botërore e Shëndetit

Në dt. 7 Prill 2023, me rastin e Ditës Botërore të Shëndetit, Qendra Kërkimore Shkencore për Shëndetin Publik, në bashkëpunim me Departamentin e Kujdesit Shëndetësor, pranë Fakultetit të Shëndetit, Universiteti ‘Ismail Qemali’ Vlorë, zhvilloi aktivitetin promocional me temë “Shëndet për të gjithë njerëzit!”. Këtij aktiviteti sensibilizues iu bashkuan edhe studentët e vitRead More…

TAKIM AKADEMIK E LETRAR ME PËRKTHYESIN PROF. DR NONDA VARFI

  Në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë, Biblioteka “Nermin Vlora, Falaschi”, Ditën e premte, Datë 17. 03. 2023, Ora 12. 00. Në kuadër të Pranverës Frankofone, Qendra e Gjuhëve të Huaja e Universitetit Politeknik të Tiranës, në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, të Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë, organizojnë një Takim Akademik e Read More…

NJOFTIM – TAKIM ME REGJISORIN LEKA BUNGO DHE AKTORIN VIKTOR ZHUSTI

Salla “Rilindja”, e hënë, datë 16. 01. 2023, ora 13. 00. Të dashur studentë dhe pedagogë të UV, dashamirës dhe adhurues të Teatrit. Ditën e hënë, datë 16. 01. 2023, ora 13. 00, regjisori Leka Bungo dhe trupa e aktorëve që prej disa ditësh po punojnë për të vënë në skenën e teatrit “Petro Marko”, komedinë “Profesionisti”, të ftuar nga Rektori i UV, Prof. dr Roland ZisRead More…

Aktivitet promocional në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Diabetit, i realizuar nga Fakulteti i Shëndetit, Departamenti i Infermierisë.

Diabeti është një sëmundje kronike në të cilën trupi nuk mund të prodhoj sa duhet dhe të përdorë me efiçencë insulinën, hormonin që kontrollon dhe mban në nivele normale glukozën në gjak. Sëmundja e diabetit ka kosto të lartë sociale, shëndetësore dhe ekonomike. Nëse nuk trajtohet, diabeti mund të rezultoj në ndërlikime të tilla si Verbimi apo Sëmundjet Kardio-VaskulaRead More…

Leksion i Hapur: “Së bashku nën fjongon e kuqe për t’i thënë STOP Sidës”

“Së bashku nën fjongon e kuqe për t’i thënë STOP Sidës” ishte slogani i yni më 1 Dhjetor në  Ditën Ndërkombëtare  kundër HIV/AIDS. Ky aktivitet promocional u realizua si një Leksion i hapur me studentë të universitetit për t’i informuar dhe sensibilizuar rreth sëmundjes, rreziqeve, metodave kontraceptive, barrierave stigmatizuese dhe kostove të kësaj sëmundjeje, risitë e Read More…