TAKIM I REKTORIT TË UV, Prof. Dr. ROLAND ZISI, ME AKADEMIKË, STUDIUES E KËRKUES SHQIPTARË NË SH.B.A

Rektori UV, Prof. Dr. Roland Zisi dhe zëvendësrektori Prof. Asoc. Enkelejd Mëhilli, pas përfundimit të punimeve të Konferencës 3rd Annual Hanseatic League of Universities Conference, me titull “Vectors of Resilience Conference, 2023”, në Florida Gulf Coast University, Florida, USA, zhvilluan një takim me Akademikë, Studiues dhe Kërkues shkencor të Diasporës Akademike Shqiptare që jetRead More…

Bursa për shkollë verore në kampusin industrial Ferrol

  Kampusi Industrial Ferrol (CIF) ka shpallur thirrjen për bursa në shkollën ndërkombëtare verore në periudhën 17-28 Korrik 2023. Kampusi Industrial Ferrol është pjesë e Universitetit të A Coruña (Spanjë) dhe është i pari kampus specializimi i akredituar nga qeveria rajonale. Si pjesë e strategjisë së ndërkombëtarizimit, po organizohet një Shkollë Verore NdëRead More…

Manaxhimi Burimeve Njerëzore” ishte tema mbi të cilën u zhvillua trajnimi i rradhës më datë 25 Maj 2023, nga Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë

“Manaxhimi Burimeve Njerëzore” ishte tema mbi të cilën u zhvillua trajnimi i rradhës më datë 25 Maj 2023, nga Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë për personelin ndihmës akademik me karakter administrativ si dhe për personelin administrativ. Ky seminar u zhvillua me pjesëmarrjen e lektores së Fakultetit të Ekonomisë, Dr. Zamira Sinaj, e cila diskutoi mbi temat: Pjesa Read More…

Aktivitet Promocional në kuadër të Ditës së Mbulimit Universal Shëndetësor

Aktivitet Promocional në kuadër të Ditës së Mbulimit Universal Shëndetësor, i realizuar nga Fakulteti i Shëndetit, Departamenti i Infermierisë. “Shëndeti si një mirëqenie mendore, fizike, shoqërore dhe jo vetëm munges e sëmundjeve, është një e drejtë humane dhe duhet të mbrohet dhe te respektohet. Nëse nuk veprohet “tani” sjelljet e dëmshme rrezikojnë shëndetin e çdo inRead More…

Studentët e Departamentit të Drejtësisë, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë shpallen FITUES në Edicionin e IV të Debatit Universitar 2023.

Studentët e Departamentit të Drejtësisë, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë shpallen FITUES në Edicionin e IV të Debatit Universitar 2023. Laboratori i Debatit Universitar, Fushata “Nga fjala tek veprimi” zhvillohet çdo vit në kuadër të Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të Shqipërisë, SCIDEV dhe me mbështetjen e Fondacionit Read More…

Në Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, u organizua Aktiviteti “Arti për të gjithë”

Në Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, u organizua Aktiviteti “Arti për të gjithë” , një aktivitet, që bashkoi artin me zemrat e studentëve dhe fëmijëve të qytetit në sheshin para Fakultetit. Veprimtaria nën moton Arti si mjet i rëndësishëm për gjithëpërfshirjen  krijoj një mjedis të shëndetshëm  artistik dhe edukativ gjithëpërfshirës, duke i shërbyerRead More…

Shkolla Ndërkombëtare e Transparencës mbi integritetin

  Shkolla ndërkombëtare e transparencës është një trajnim vjetor për llogaridhënien dhe anti-korrupsionin për liderët e ardhshëm. Pjësemarrësit do të njihen me zhvillimet më të fundit në fushën e anti-korrupsionit dhe do tu ofrohen mundësi reale për të provuar dhe zbatuar idetë e tyre në praktikë. Ky event do të organizohet në Vilnius, Lituani, në datat 26-30 Read More…

Zbatim i projekteve të financuar nga UV nga Qendra Kërkimore Shkencore e Shëndetit Publik në Fakultetin e Shëndetit

Qendra Kërkimore Shkencore e Fakultetit të Shëndetit në kuadër të projektit “Niveli i Vitaminës D në stafin e Fakultetit të Shëndetit, roli i trajnimeve edukative”, të financuar nga fondi kërkimor shkencor i Universitetit të Vlorës, ka nisur zbatimin e fazës së parë. Qëllimi i projektit është të vlerësojë rolin e trajnimeve edukative në lidhje me përmirësimin e stiRead More…