njoftime

WORKSHOP ME STUDENTET

 FUQIA MAGJIKE E LETËRSISË PËR FËMIJË DHE TË RINJ

2 PRILL DITA NDËRKOMBËTARE E LIBRIT PËR FËMIJË

 

PROGRAMI

E Martë 04 Prill 2023 ora 10:00 Salla

Prezantim dhe moderim i aktivitetit

Rudina Alimerko, pedagoge në Departamentin e Edukimit– 2 Prill Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë– Me qëllimin tonë të përbashkët: T’u japim studentëve mundësinë për të njohur libra të standardeve të larta letrare e artistike. Kështu ata orientohen me kërkesat e shoqërisë së sotme. Të ndihmojmë arsimimin e mëtejshëm të atyre që merren me letërsinë për fëmijë e të rinj.

Rëndësinë dhe misionin që mbart letërsia për fëmijë, Të përkrahë e të zhvillojë mirëkuptimin ndërkombëtar nëpërmjet letërsisë për fëmijë. Dihet që librat u transmetojnë fëmijëve e të rinjve njohuri të gjera nga vendet e tjera, nga kultura e traditat e huaja dhe kësisoj mund të japin ndihmesa në mirëkuptimin midis kombeve.

Referues Tema
Elisa Çobanaj Leximi është art, praktimi i saj pasuri.
Xhesika Shyti Një novelë me mesazhe dhe funksione njohëse dhe edukative
Xhensila Bonjakaj Një tregim antologjik që shënon fillesat e prozës shqipe për të vegjlit.
Paola Bregu Nuk ka shok më besnik se libri.
Besjana Hoxhaj Një roman me vlera edukative
Eleftheria Gramozi Fuqia magjike në romanet e series së Harry Potter.
Diskutime Konkluzione