njoftime

[:sq]Bota zotohet “kurrë më” keqtrajtimit të popullit hebre[:]

[:sq]

Bota zotohet “kurrë më” keqtrajtimit të popullit hebre

Në fund të vitit të kaluar, më shumë se 30 universitete dhe ekipe sportive, si dhe këshilli i një qyteti, miratuan përkufizimin e punës për Antisemitizmin të Përcaktuar nga Aleanca Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit (IHRA).

Në muajin Dhjetor 2020, Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë (Shqipëri), Unioni Studentor i Universitetit të Manitoba (Kanada) përfshirë Këshillin Scarborough (Angli), iu shtuan listës së 29 entiteteve, të cilat kanë miratuar përkufizimin.

Universiteti i Vlorës “Ismail Qemali” është institucioni i parë i arsimit të lartë në Ballkan, që ka miratuar këtë përkufizim jetësor dhe mirëkuptues në përpjekje për të frenuar dhunën, intolerancën, diskriminim, duke përfshirë edhe antisemitizmin ndaj hebrenjve.

Më shumë informacion mbi institucionet e përfshira gjendet në lidhjen:

https://combatantisemitism.org/latest-news/more-than-30-universities-and-sports-teams-adopt-ihra-definition-at-end-of-last-year/?_ke=eyJrbF9jb21wYW55X2lkIjogIk1CdWVTWSIsICJrbF9lbWFpbCI6ICJtZWNoaWxpQHVuaXZsb3JhLmVkdS5hbCJ9

[:]