Aktivitete njoftime

[:sq]Takim “Marrja e Presidencës së rradhës së Bashkimit Europian nga Austria”[:]

[:sq] Në ambientet e sallës Rilindja, datë 22.11.2018, ora 11.00 u zhvillua takimi për “Marrja e Presidencës së rradhës së Bashkimit Europian nga Austria” dhe politikave të mundshme të do të ndiqen për zonën e Ballkanit.

Takimi u hap prej; Prof. Dr. Roland Zisi, Rektor i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë; vazhdoi me Dr. Johann Sattler dhe me Prof. Dr. Arben Malaj.

Ambasadori Sattler, së bashku me Konsullin e Nderit në Vlorë, z. Arben Malaj, biseduan sot me studentët e Universitetit të Vlorës. Ambasadori foli për prioritetet e Austrisë gjatë presidencës së Këshillit Evropian. Një ndër prioritetet kryesore është hyrja e Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian. Ai inkurajoi brezin e ri të përfshihet në çështjet e rëndësishme politike, si  p.sh. reforma në drejtësi, dhe mos t’ia lëjë në dorë vetëm partive politike. Z. Arben Malaj foli për sfidat e Shqipërisë në rrugën e vështirë, por premtuese të integrimit evropian.

[:]