Prezantim dhe Njoftim i Programeve të Shkëmbimit Fulbright dhe Humphrey.

Aktivitete njoftime

Takim i Zhvilluar midis Përfaqësuesve të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, si dhe institucioneve të qytetit të Vlorës dhe Fierit.

Ky takim u zhvillua në ambientet e Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, më datë 19.04.2018, me përfaqësues Znj. Megan McGill, Zv. Shefja e zyrës së Publikut të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Znj. Edlira Late, Fulbright alumni, Znj. Mirela Çupi, Asistente e Kulturës dhe Programeve, të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Z. Enkelejd Mëhilli, Zv. Rektor i Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë.
Ky takimi u zhvillua për të informuar dhe ftuar studentët, pedagogët, personelin administrativ si dhe gjithe personelet e institucioneve të ndryshme të jenë pjesë e aplikimeve për Programeve të Shkëmbimit Fulbright dhe Humphrey.

Pasi Znj. McGrill prezantoi programin e shkëmbimit të ofruar nga shteti Amerikan, vazhdoi bashkëbisedimin me pjesëmarrësit për t’ju përgjigjur pyetjeve të tyre si dhe të sqaronte se cilat janë përfitimet nga bursa të tilla.
Ajo ftoi znj. Edlira Late dhe Znj. Mirela Çupi folën për përvojat e tyre dhe përfitimet që patën nga kjo bursë.

Qëllimi i bursave të ofruara nga Shtet e Bashkuara të Amerikës është rritja akademike dhe personale e shtetasve Shqiptar në të gjitha fushat.
Gjithashtu ato theskuan se kjo është një mundësi e cila ka në bazë formimin personal të aplikuesit.
Një eksperiencë e cila ndihmon në planifikimin e jetës së gjithësecilit prej nesh, e cila fillon me nisjen e procedurave për aplikimin e këtyre programeve.

Në ëebsitin e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës do të gjeni gjithë informacionin e nevojshëm për aplikim gjithashtu u theksuar nga përfaësuesit e ambasadës, që janë të gatshëm tju japin informacion për çdo paqartësi në aplikim

https://al.usembassy.gov/education-culture/educational-exchange-programs/

Ju faleminderit