njoftime

Takim i Shërbimit Informativ të Shtetit (SHISH) me studentë të universitetit me qëllim mundësinë e tyre për punësim pranë këtij institucioni

Në datën 23 Maj, në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë përfaqësues të Shërbimit Informativ të Shtetit (SHISH) zhvilluan një takim me studentë të universitetit me qëllim mundësinë e tyre për punësim pranë këtij institucioni.

Fillimisht, përfaqësuesit e SHISH u pritën nga zv. Rektori Akademik Prof. Asoc. Frosina Londo dhe zv. Rektori për Kërkimin Shkencor dhe Zhvillimin Institucional Prof. Asoc. Enkelejd Mëhilli. Zv. Rektorët pasi i informuan për Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë, ju drejtuan sallës Rilindja ku një numër i madh studentësh ishin të pranishëm për të marrë pjesë në këtë aktivitet. Zv. Rektori për Kërkimin Shkencor dhe Zhvillimin Institucional Prof. Asoc. Enkelejd Mëhilli, falenderoi përfaqësuesit e SHISH për vizitën e tyre në UV si dhe studentët për intersin e lartë që treguan për të qenë pjesëmarrës në këtë takim.

Në fjalën e tyre, përfaqësuesit e SHISH, pasi falenderuan universitetin për gadishmërinë e tij për organizimin e këtij aktiviteti, informuan studentët për rolin madhor që SHISH ka për mbrojtjen e sigurisë kombëtare, nëpërmjet instrumenteve të inteligjencës. Më pas ata informuan studentët për mundësinë që kanë për të punuar pranë Shërbimit Informativ të Shtetit. Ata theksuan se ky është takimi i parë që zhvillojnë me studentë të Universiteteve dhe se SHISH ofron mundësi për zhvillim profesional dhe karrierë për gjeneratat e reja brenda dhe jashtë vendit. Paralelisht, ata u bënë të ditur studentëve fushat e veprimit të SHISH. Më pas, përfaqësuesit e SHISH, zhvilluan një bashkëbisedim me studentët e Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, duke ju përgjigjur pyetjeve të tyre.

Në fund të takimit, ju shpjegua studentëve mënyra sesi ata mund të aplikojnë për t`u punësuar pranë këtij institucioni.