njoftime

[:sq]Thirrje e jashtëzakonshme e Nismës së Evropës Qendrore[:]

[:sq]

Në Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë (MASR) është depozituar thirrja e jashtëzakonshme e Nismës së Evropës Qendrore (Central European Initiative, CEI). Duke patur parasysh vështirësitë që hasen, me situatën e paraqitur nga COVID-19, në arsim dhe në aktivitetet e punës në përgjithësi në rajonin e CEI dhe më gjerë, ku shkollat, universitetet dhe mjediset e tjera të punës po anulojnë gjithnjë e më shumë klasat dhe takimet midis personave, CEI synon të kontribuojë në përballimin e shpërthimit global të COVID-19, duke lançuar thirrjen e jashtëzakonshme për propozime, nëpërmjet së cilës synon ndarjen e granteve të vogla për adresimin e nevojave specifike në nivel lokal në 17 Shtetet Anëtare të tij, që janë: Shqipëria, Bjellorusia, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Republika Çeke, Hungaria, Italia, Moldavia , Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Polonia, Rumania, Serbia, Sllovakia, Sllovenia dhe Ukraina, me vëmendje të veçantë për ato që nuk janë anëtare të BE-së.

Grantet e CEI do të ndahen për veprimtari në tre fusha të ndërhyrjes:

·         Shëndetësia dhe telemjekësia;

·         Edukimi dhe mësimi elektronik / mësimi në distancë

·         Mbështetje për SME-të

Theksojmë që aktivitetet dhe shpenzimet e pranueshme për fushën e arsimit janë:

·         blerja e pajisjeve për qëllime të mësimit elektronik, përfshirë harduerin (bordet dixhitale të shkollës, kompjutera, laptop, tableta, pajisjet, etj.) dhe softuerin (mjetet në internet, platformat për mësimin në distancë, etj.);

·         organizimi i seminareve në internet (faqet web) për të lehtësuar transferimin e njohurive ndërmjet dhe midis ekspertëve të arsimit dhe operatorëve (nga vendet anëtare të CEI të BE-së në vendet anëtare të BE-së, jo-BE).

Ne linkun e meposhtem do te mund te gjeni te gjitha informacionet dhe detajet e nevojshme.

[:]