njoftime

[:sq]Letër falenderimi dhe mirënjohje e Ambasadorit Izraelit në Shqipëri, Shkëlqesisë së tij z. Noah Gal Gendler për Rektorin e Universitetit të Vlorës Prof. Dr. Roland Zisi[:]

[:sq]Letër falenderimi dhe mirënjohje e Ambasadorit Izraelit në Shqipëri, Shkëlqesisë së tij z. Noah Gal Gendler për Rektorin e Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, Prof. Dr. Roland Zisi për iniciativën e tij dhe miratimin e “Përkufizimit të Përdorshëm për Antisemitismin” siç është përcaktuar nga Aleanca Ndërkombtare për Përkujtimin e Holokaustit.

Universiteti i Vlorës me këtë vendim bëhet Universiteti i parë në Shqipëri që miraton përdorimin e këtij përkufizimi. Ky vendim është në vazhdën e traditës së mbështetjes dhe rolit të veçantë të qytetit të Vlorës në krijimin e dimensioneve dhe hapsirave për hebrenjtë duke i mbrojtur dhe strehuar specifikisht gjatë holokaustit si dhe të parimeve të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë, në edukimin dhe orientimin e brezave të rinj drejt vlerave të bashkëjetesës, tolerancës dhe të drejtave të  njeriut.

Letër falenderimi dhe mirënjohje e Ambasadorit Izraelit në Shqipëri, Shkëlqesisë së tij z. Noah Gal Gendler për Rektorin e Universitetit të Vlorës Prof. Dr. Roland Zisi

 

 

[:]