» Aktivitete

 

Pranë UV çelet programi 5-vjeçar i integruar në fushën e Drejtësisë.

Universiteti "Ismail Qemali" Vlorë njofton se, me anë të Urdhërit të MASR n. 217, datë 03.07.2020, pranë Departamentit të Drejtësisë është hapur programi i integruar i studimeve 5-vjeçare në fushën e Drejtësisë. Programi do të çelet duke filluar nga viti...
Lexo me shume »

Publikuar 10.07.2020

 

Aktivitet informues nga Departamenti i Drejtësisë

Në datën 22 Nëntor u zhvillua aktiviteti informues për nismën ligjvënëse të zgjedhësve, organizuar nga Qendra për Nisma Ligjore Qytetare në bashkëpunim me Universitetin “Ismail Qemali”, Fakultetin e Shkencave Humane dhe Drejtësisë, Departamenti i Drejtësi. Ky aktivitet u drejtua nën...
Lexo me shume »

Publikuar 13.12.2019

 

Konferenca e katërt për studime gjuhësore, letrare dhe kulturore “LANGUAGES TRAVEL THE WORLD: Challenges and Perspectives in Language, Literary and Cultural Studies in the Technological Era”, 9 nëntor 2019

Në datën 9 nëntor 2019 u zhvillua konferenca e katërt për studime gjuhësore, letrare dhe kulturore “LANGUAGES TRAVEL THE WORLD: Challenges and Perspectives in Language, Literary and Cultural Studies in the Technological Era”, organizuar nga  Departamenti i Gjuhëve të Huaja,...
Lexo me shume »

Publikuar 22.11.2019

 

Settimana della Lingua Italiana 2019

Il Dipartimento di Lingue Straniere (la Facoltà di Scienze Umane dell’UV) partecipa attivamente alla Settimana della Lingua Italiana nel mondo 2019, in stretta collaborazione con il Consolato Generale di Valona, ospitando le lezioni di docenti e ricercatori provenienti da più...
Lexo me shume »

Publikuar 25.10.2019

 

Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë: “MARRËDHËNIET SHQIPTARO-KINEZE: TRADITA, GJËNDJA DHE E ARDHMJA”

16.10.2019

Me rastin e 70-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Kinës, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë, në bashkëpunim me Universitetin e Gjuhëve të Huaja, Pekin, Akademinë e Shkencave të Shqipërisë dhe Universitetin “Eqrem Çabej”, Gjirokastër organizoi konferencën shkencore ndërkombëtare me...
Lexo me shume »

Publikuar 16.10.2019

 

Convegno internazionale”Studi italiani nei Balcani: prospettive passate, presenti e future sul ruolo dell’Italia verso l’integrazione dei Balcani nell’UE”

CALL FOR PAPERS Convegno internazionale "Studi italiani nei Balcani: prospettive passate, presenti e future sul ruolo dell'Italia verso l'integrazione dei Balcani nell'UE"  21 Dicembre 2019 Valona, Albania Deadline per l’invio degli abstract: 30 Ottobre 2019   Organizzatore: Dipartimento di Lingue...
Lexo me shume »

Publikuar 23.09.2019

 

CALL FOR PAPERS

CALL FOR PAPERS   Department of Foreign Languages, Faculty of Humanities, University of Vlora “Ismail Qemali”, Albania   Kindly invite you to participate in: The Fourth International Conference on Language, Literary and Cultural Studies LANGUAGES TRAVEL THE WORLD: Challenges and...
Lexo me shume »

Publikuar 02.09.2019

 

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN MARRËDHËNIET SHQIPTARO-KINEZE: TRADITA, GJENDJA DHE PERSPEKTIVA

15.07.2019

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN Marrëdhëniet shqiptaro-kineze: tradita, gjendja dhe perspektiva Konferencë Shkencore Ndërkombëtare në 70-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Kinës Tiranë-Vlorë, 10-13 tetor 2019 Universiteti i Vlorës “Ismail Qemali”, në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të...
Lexo me shume »

Publikuar 15.07.2019

 

Thirrje për pjesëmarrje në Konferencën Marrëdhëniet shqiptaro-kineze: tradita, gjendja dhe perspektiva

04.06.2019

Thirrje për pjesëmarrje  Marrëdhëniet shqiptaro-kineze: tradita, gjendja dhe perspektiva       Konferencë shkencore ndërkombëtare në 70-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Kinës Tiranë-Vlorë, 10-13 tetor 2019 Universiteti i Vlorës Ismail Qemali, me bashkëpunimin e Akademisë së Shkencave...
Lexo me shume »

Publikuar 04.06.2019

 

Konferenca e Dytë Shkencore “Rendi, Siguria, Komuniteti”

28.05.2019

Fakulteti i Sigurisë dhe Hetimit, të Akademisë së Sigurisë, Departamenti i Drejtësisë, i Fakultetit të Shkencave Humane, të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë dhe Drejtoria e Policisë së Shtetit Vlorë organizuan ditën e Premte, datë 24.05.2019, pranë ambienteve të Universitetit, Konferencën...
Lexo me shume »

Publikuar 28.05.2019

 

Aleksandër Çipa dhe libri i tij “Deti nuk ka portë”

23.05.2019

Aleksandër Çipa dhe libri i tij “Deti nuk ka portë”, të Hënën, më 27 Maj, ora 11:00 në Universitetin ‘Ismail Qemali” Departamenti i Gjuhë-Letërsisë në bashkëpunim me Qendrën e Studimeve të Albanologjisë dhe Ballkanistikës, me Botimet Dritëro, si dhe me...
Lexo me shume »

Publikuar 23.05.2019

 

Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci

Publikuar 06.05.2019

 

International Conference Redefining Community in Intercultural Context

02.05.2019

The 8th edition of the International Conference Redefining Community in Intercultural Context RCIC'19: Migration and Intercultural Dialogue, Vlora, Albania, 2-4 May 2019 RCIC 19

Publikuar 02.05.2019

 

Qendra Psiko-Sociale “Vatra” ne bashkepunim me Universitetin Ismail Qemali Vlore, zhvilloi Forumin me temë “Mbrojtja e fëmijeve, viktima të dhunës dhe abuzimit. Instrumentat kombëtar dhe ndërkombëtar”.

29.03.2019

Qendra Psiko-Sociale "Vatra" ne bashkepunim me Universitetin Ismail Qemali Vlore, zhvilloi me pjesemarrjen e studenteve te Fakultetit te Shkencave Humane, Forumin me temë “Mbrojtja e fëmijeve, viktima të dhunës dhe abuzimit. Instrumentat kombëtar dhe ndërkombëtar” Pjese e panelit ishin Zv.Rektori...
Lexo me shume »

Publikuar 29.03.2019

 

Konferenca e studentëve për studime gjuhësore

16.11.2018

Konferenca e studentëve për studime gjuhësore , letrare dhe kulturore, mbajtur më 7 nëntor 2018, organizuar nga Departamenti i Gjuhëve të Huaja, Fakulteti i Shkencave Humane, Universiteti "Ismail Qemali", Vlorë paraqiti talentet akademike nga departament, fakultet, por jo vetëm. Konferenca mirëpriti...
Lexo me shume »

Publikuar 16.11.2018

 

KOFERENCE NDERKOMBETARE SHKENCORE

14.11.2018

Në datat 26-27.10.2017, në Universitetin e Beogradit u zhvillua konferenca ndërkombëtare shkencore mbi studimet ballkanike “Mapping Balkan routes 2: literary, cultural and linguistic landscapes  – European perspectives”. Kjo konferencë u organizua nga Fakulteti  i Filologjisë, Universiteti i Beogradit në bashkëpunim...
Lexo me shume »

Publikuar 14.11.2018

 

Figura e Skënderbeut ndër vite, ҫështje diskutimi për albanologët

Viti 2018 është një vit i rëndësishëm përkujtimor për Skënderbeun, Heroin Kombëtar të shqiptarëve, i shpallur edhe nga qeveria shqiptare si Viti i Skënderbeut. Në këtë kuadër, duke qenë se epoka e Skënderbeut dhe figura e tij zënë vend të...
Lexo me shume »

Publikuar 10.10.2018

 

KLINIKA E LIGJIT

04.10.2018

Në datën 04 Tetor 2018  në sallën “Rilindja”, pranë Rektoratit është zhvilluar Ceremonia e Promovimit për Klinikën e Ligjit” Folës kryesorë në këtë takim ishin Z.Sokol Bana - Zv/Rektor Për Kërkimin Shkencor dhe Zhvillimin Institucional, Znj. Ina Xhepa –Drejtore Ekzekutive Qendra...
Lexo me shume »

Publikuar 04.10.2018

 

Hapja e “Klinikës së Ligjit”

02.10.2018

  Zhvillohet Ceremonia e Promovimit për Klinikën e Ligjit" ,Ditën e Enjte, data 04 Tetor 2018, ora 10:30, salla "Rilindja", pranë Rektoratit. Klinika e Ligjit do ti shërbej komunitetit të Vlorës nëpërmjet këshillimit ligjor falas. Jeni të ftuar të merrni...
Lexo me shume »

Publikuar 02.10.2018

 

Konferencën e Gjashtë Kombëtare Shkencore, me temë : “Rëndësia e Edukimit të Vazhduar në Fushën e Pedagogjisë së Specializuar”.

KONFERENCA E VI KOMBËTARE SHKENCORE ME TEMË: "RËNDËSIA E EDUKIMIT TË VAZHDUAR NË FUSHËN E PEDAGOGJISË SË SPECIALIZUAR" Qëllimi dhe Objektivat e Konferencës Universiteti “Ismail Qemali” në Vlorë në bashkëpunim me Shoqatën “Psikologët Shqiptarë” dhe Fondacionin “Vatra Qytetare Vlonjate” organizojnë...
Lexo me shume »

Publikuar 26.09.2018

 

FIRST STUDENT CONFERENCE ON LANGUAGE, LITERARY AND CULTURAL STUDIES – 07 NOVEMBER 2018

18.09.2018

The Department of Foreign Languages is excited to announce its First Conference that will bring together Students of Language, Literary and Cultural Studies. The Student Conference aims to showcase the academic talents of Albanian and international students as well. All...
Lexo me shume »

Publikuar 18.09.2018

 

The 7-th International Multidisciplinary Conference on Knowledge & Human Resources Management for a Sustainable Development

21.05.2018

This is  the call of the  7-th ICTEA  Call, the INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONFERENCE 2018. We would like to invite you to participate in this event that will be held in the University of  Calabria, Italy,  29 June - 1 July 2018....
Lexo me shume »

Publikuar 21.05.2018

 

Konferenca ndërkombëtare shkencore: “The evolution of Albanian legislation between European Union policies and Italian experience”

Njoftohen të gjithë të interesuarit se Departamenti i Drejtësisë së UV-së, me mbështetjen e Konsullatës Italiane në Vlorë, në dt. 24-25 maj 2018, organizon konferencën ndërkombëtare shkencore: «The evolution of Albanian legislation between European Union policies and Italian experience»". Do të...
Lexo me shume »

Publikuar 23.04.2018

 

Sesioni informues i COORP

12.01.2018

Në datën 10 Janar 2018, në ambientet e sallës Rilindja të Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë u zhvillua  Sesioni informues     mbi COORP – Collabrative Offline Online Research Platform, (për më tepër http://coorp.al/) një platformë bashkëpunimi shkencor për kërkuesit në Shqipëri me mbështetjen e PERFORM, një projekt i Swiss Agency...
Lexo me shume »

Publikuar 12.01.2018

 

Sukses kombetar i studenteve te UV ne gjyqin simulues MOOT COURT ALBANIA, 2017

Studentet e Departamentit te Drejtesise, Doriana Canaliaj,   Emiliana Bedini, Fjoralda Xhaferraj, Mersilda Lamaj, Dea Nini dhe Hajredin Dizdari, nen udheheqjen e pedagogeve Ertil Meçaj dhe Jonida Mehmetaj, perfaqesuan UV-ne ne gjyqin simulues MOOT COURT ALBANIA 2017 duke dale fitues...
Lexo me shume »

Publikuar 25.12.2017

 

Kualifikim i ekipit “Virtus” të UV-së në finalen e kompeticionit Moot Court Albania 2017.

19.12.2017

Studentët e Departamentit të Drejtësisë: Dorjana Canaliaj;  Emiliana Bedini; Fjoralda Xhaferraj; Mersilda Lamaj; Aurela Tahiraj dhe Antonela Xhelaj përfaqësuan UV në kompeticionin MOOT COURT ALBANIA 2017, organizuar nga European Centre në Bashkëpunim me Civil Rights Defenders, duke u kualifikuar për...
Lexo me shume »

Publikuar 19.12.2017

 

Konferenca Studentore e Hapur 2017

Konferenca Studentore e Hapur 2017 Sot për herë të parë në ambjentet e Universitetit “Ismail Qemali” Vlorë pranë sallës “Rilindja” u zhvillua “Konferenca Studentore e Hapur 2017”. Pjesëmarrës në këtë Konferencë ishin studentë nga gjithë hapësira Shqiptare, të cilët paraqitën...
Lexo me shume »

Publikuar 15.12.2017

 

Takim në Universitetin e Sarajevës për projektin Re@WBC

Takim në Universitetin e Sarajevës për projektin Re@WBC   Më datat 6 dhe 7 nëntor 2017 pranë Universitetit të Sarajevës, Bosnjë-Hercegovinë, pedagogë të Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë, përfaqësuar nga Zv/Rektori për Zhvillim Institucional dhe Komunikim, PhD Enkelejd Mëhilli, si edhe...
Lexo me shume »

Publikuar 16.11.2017