Odise Çaçi


Email: odiseai@yahoo.com

Kam lindur ne Palasë dhe banoj në Vlorë në Lagjen “28 Nëntori”.
Me arsim të lartë Histori-Gjeografi.
Aktualisht pedagog në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë

 

 

Emër Mbiemër Odise Çaçi
E-mail odiseai@yahoo.com
Pozicioni në UV Pedagog
Grada shkencore MSc Histori II
Fusha/fushat studimore Histori
Titulli akademik Docent
Fakulteti Fakulteti i Shkencave Humane
Departamenti Departamenti i Edukimit
Përmbledhje biografike (të paktën tre paragrafë) Kam lindur ne Palasë dhe banoj në Vlorë në Lagjen “28 Nëntori”.
Me arsim të lartë Histori-Gjeografi.
Aktualisht pedagog në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë
Organizatat profesionale në të cilat bëni pjesë Nuk bëj pjesë në asnjë organizatë profesionale.
Fokusi i punës kërkimore Figurat e shquara të Bregdetit himariot dhe prehistoria pellazge e tyre.
Kultet e predikuara dhe hedhja poshtë e tezave antishqiptare, se Himara është tokë greke.
Projekte kërkimore të shkuara dhe të tashme (të ndara me presje) Nxjerrja në pah e vlerave të pesonaliteteve himariote si:Laskarina Pinoçi(Bubulina); Doktor Jani Foto Rexho, Kozma Nushi; Kulti i Detit , Ullirit dhe Diellit ne bregdetin himariot; Palasa nga prehistoria deri sot…
Kurse të nivelit Bachelor Edukata Qytetare , parashkollore, cikel i ulet dhe pedagogji e Specializuar.
Historia Kombëtare dhe Didaktikë Cikël i ulët, parashkollore ,pedagogji e specializuar.
Historia e Ballkanit, tek Histori -gjeografi.
Gjithashtu kam dhene : Gjeografi Turistike(Biznes); Teori dhe Filozofi Edukimi (në Cikël, Parashkollorë, gjuhë letërsi , anglisht dhe italisht);Edukim Kulturor në (master profesional) Histori Kombëtare (Ndërfakultetore), Histori e Shqiperisë(tek Gjuhë -letërsi)
Kurse të nivelit Master/Doktoraturë Jap Mësim në Master profesional(Për Cikël të Ulët, Parashkollor dhe Pedagogji e Specializuar), lëndën Edukim Kulturor
Botimet 1. Bubulina (Laskarina Pinoçi), nr.64,f.30(vitiVIII)Shënmitër-shëndre 2009e-mail:jeta arbëreshe@libero.it(Mondo Italo-Albaneze
2. Bubulina (Laskarina Pinoçi), nr.65,f.28,(viti IX)Janar –mars 2010,e-mail:jeta arbëreshe@libero.it(Mondo Italo-Albaneze
3. Bubulina (Laskarina Pinoçi), nr.66, f.29,(viti IX), prill- qershor 2010
e-mail:jeta arbëreshe@libero.it(Mondo Italo-Albaneze
Studim:
1.Për zëvendësimin e mësuesve pa arsim përkatës në Rrethin e Vlorës,2005.
2. Musa Rama Hasamataj
3. Dy vëllezërit që sakrifikuan për Shqipërinë.(Spiro dhe Llambro Kulo) Gazeta Dielli, 28.11.2010
4. Kozma Nushi, Gazeta Dielli, 2012Tekste
Teoria dhe Filozofia e Edukimit.ISBN:97899956-00-74-7,Triptik, gusht 2008 Vlorë
Edukata Qytetare ISBN9: 789995691837, Triptik, 2012.
Edukim Kulturor ISBN978-9928-153-08-1, Triptik, 2012.
Historia e Ballkanit ISBN 97889928153463
Kënga ime je Palasë ISBN:978-99956-0076-1 ,Triptik, 2009 VlorëArtikujt shkencor
1.www.gazetatema.net/web/2012/07/…/podrimja-iu-bashkua-lumit/ .26 Korrik 2012… kudo qe punojne e jetojne.Vepra e Ali Podrimes do rrezatoje ne shekuj. Odise Çaçi Docent,Pedagog ne Universitetin “Ismail Qemali ” Vlore …
2.26-28 nentor 2012 ISBN:9789928-4100-4-7. Polis.Tema:Historiku i Kishes Autoqefale Shqiptare dhe sfidat e globalizmit ne shekullin e 21, f.95.Konferencë ndërkombëtare
3.Studim:Rishkrimi i historise shqiptare dhe sfidat e së ardhmes….
4.Universiteti dhe shoqëria civile (Roli i universiteteve për integrimin në shoqërinë Evropiane të dijes) Konferencë ndërkombëtare në Vlorë, ISBN 978-99956-95-14-9, f.250 Odise Çaçi, Iliria nën sundimin romak www.univlora.org/personel/ocaci/Iliria.doc-… dhe F.Prendi). -WILKES John,-The IIIyrions,Oxford,1992. -Shqiptarët-E.Zhak. -Enigma –R.Angheli. -Aristidh Kola-Arvanitasit. Përgatiti : Docent Odise Çaçi. 4.
.Kolonizimi grek :www.univlora.org/personel/ocaci/Kolonizimi.doc -… historia e kolonive helene të bregdetit të Ilirisë zhvillohet në marrëdhënie të ngushta me historinë politike të shtetit ilir dhe në kornizën e saj. Doc.Odise Çaçi …
6.Trajtimi i gjenezës së fiseve Ilire në mënyrë mitologjike nga Apianiunivlora.org/personel/ocaci/etnogjeneza.doc – Orientuese: doc Odise Çaçi.
Kumtesa e Referate:
1. Roli dhe kontributi i fshatarësisë labe në luftën e Vlorës Konferencë Shkencore
2.Përse denigrohet Historia Jonë Kombetare, Shkrim publicistik
3.Zhvillimi i Industrisë në rrethin e Vlorës në viet 1944-1955(studim pasuniversitar)
4.Doktor Jani Rexho, patriot që shkriu gjithçka për Shqipërinë. Himara vetëm qiellin pranon mbi kokë, zgjedha çdo ngjyrë që të …
gazetadielli.com/himara-vetem-qiellin-pranon-mbi-koke-zgjedha-cdo-ngjyre-qe-te-kete-eshte-zgjedhe-qofte-e-turkut-qofte-e-grekut/ 18 Maj 2012 … Odise Çaçi. Kushtuar patriotit të madh Himariot në kuadër të 98 vjetorit të vdekjes. Doktor Jani Rexho, patrioti që shkriu gjithçka për Shqipërinë.
www.com/video/video.php?v=10150282474447339
*25 Prill 2012 Odise Çaçi Shqiptarët kane vuajtur nga sundimet e Perandorive të Mëdha: Romake .
*www.gazetatema.net/web/2012/07/…/podrimja-iu-bashkua-lumit/ 26 Korrik 2012… kudo që punojnë e jetojnë.Vepra e Ali Podrimës do rrezatojë në shekuj. Odise Çaçi Pedagog në Universitetin “Ismail Qemali ” Vlorë
*www.panorama.com.al/…/qeveria-e-kosoves-denon-heqjen-e-permendores-thirrje-shqiptareve-te-mos-provokohen-nga-serbia/
*20 Janar 2013 … “: Thirrje shqiptarëve të mos provokohen nga Serbia”. Odise Çaçi. 20 Janar …
* Nëntor 2012 … Odise Çaçi – A historical approach on the Albanian Autoqefale Orthodox Church
and the problem of tolerance and respect among different …
*.Diplomacia e Qeverisë së Ismail Qemalit, Konf.Shkencore, 24 janar 2009Recensione të botuara:
1. Shtatë Detet e Himarës www.bksh.al/adlib/scripts/wwwopac.exe?&…catalo…al...
2. Rrugët filozofike drejt jetës : aforizma / Albert Hitollari; Odise Çaçi.Tripik 2011,
albmath.univlora.edu.al/fe/edu/index.php?p=seminaredukimi
*7/1/2010, Odise Caci, Etnogjeneza Ilire.www.gjuhashqipe.com/lajmetari/lajmetari2.aspx?id=21571
* 12 Mars 2012 … Odise Çaçi • Top Commenter • Vlora, Vlorë, Albania. E verteta vonon, por nuk
harron kurre te dale sheshit.Vellezeri Gervalla heronje te heshtur, …
Ilirët megjithatë kanë lënë shkrime
www.kosovarimedia.com/…/8704-iliret-megjithate-kane-lene-shkrime.html 14 Mars 2012 … Odise Çaç(historian), pedagog ne universitetin “Ismail Qemali” … +2 RE: Ilirët
megjithatë kanë lënë shkrime — Odise Çaçi 2012-03-15 20:06 #1 …
gazetadielli.com/tag/odise-caci/
2012-05-18 – Nga doc. Odise Çaçi Kushtuar pariotit të madh Himariot në kuader të 98 vjetorit te vdekjes. Doktor Jani Rexho, patrioti qe shkriu gjithçka për Shqiperine

Hartues planesh e programesh ( nivel universitar dhe pasuniversitar):
1.Historia e popullit shqiptar për degën e Parashkollore, Cikli i Ulët dhe pedagogji e specializuar
2.Programi i Teorisë dhe Filozofisë së Edukimit. Për degën e cikël e parashkollor, Gjuhe Letersi. Anglisht-Italisht.
3.Programi për Historine e Ballkanit. Për degën e Historisë.
4.Programi Metodikës Histori –Gjeografi, për Cikël të Ulët, Parashkollore
5.Program për Gjeografinë Turistike .Biznes
6.Programi për Edukatën Qytetare:Cikël i Ulët,Parashkollorë e Pedagogji e Specializuar.
7.Program për Master Kulturor: Cikël i Ulët dhe Parashkollor.
8.Program për Historinë e Kohës së Re.Dega Histori.

 

Curriculum Vitae