Mimoza Canga


Email: mimoza.canga@univlora.edu.al

Doktoresha Mimoza Canga ka lindur në qytetin e Vlorës me 29/ 05/1970. Ka kryer shkollën e mesme të përgjithshme gjimnazin “Ali Demi,,. Është e diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë Dentare- Tiranë. E diplomuar në Universitetin “La Sapienza,, Facolta di Medicina e Odontoiatria,Roma,Italy . PhD kandidate pranë Fakultetit të Shkencave Mjekësore Teknike –Universiteti i Mjekësisë, Tiranë. E specializuar në: Malattie Odontostomatologiche, pranë spitalit George Eastman,Roma,Italy. Gjuhët e mbrojtura: italisht,anglisht.

 

Emër Mbiemër Mimoza Canga
E-mail mimoza.canga@univlora.edu.al
Pozicioni në UV Pedagog
Grada shkencore MSc.
Fusha/fushat studimore Mjekësi-Dentare
Titulli akademik Lektor
Fakulteti Fakulteti i Shëndetit Publik
Departamenti Departamenti i Shëndetit Publik
Përmbledhje biografike (të paktën tre paragrafë) Doktoresha Mimoza Canga ka lindur në qytetin e Vlorës me 29/ 05/1970. Ka kryer shkollën e mesme të përgjithshme gjimnazin “Ali Demi,,. Është e diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë Dentare- Tiranë. E diplomuar në Universitetin “La Sapienza,, Facolta di Medicina e Odontoiatria,Roma,Italy . PhD kandidate pranë Fakultetit të Shkencave Mjekësore Teknike –Universiteti i Mjekësisë, Tiranë. E specializuar në: Malattie Odontostomatologiche, pranë spitalit George Eastman,Roma,Italy. Gjuhët e mbrojtura: italisht,anglisht.
Organizatat profesionale në të cilat bëni pjesë Urdhëri i Mjekut dhe Odontoiatrit , Roma,Italy.
Fokusi i punës kërkimore Doktoraturë me temën- Ndikimi i muskujve të përtypjes në kavitetin e vërtetë të gojës.
Projekte kërkimore të shkuara dhe të tashme (të ndara me presje) Ndikimi i LGS dhe PM10 në aparatin kardiovaskular dhe respirator,një studim për ndotjen e ajrit dhe ndikimi i LGS dhe PM10 ne pazientet kardiak dhe respirator në rrethet e Fierit dhe Vlorës.
Kurse të nivelit Bachelor Anatomia HumaneHistologjia dhe Mikrobiologjia
Kurse të nivelit Master/Doktoraturë Nuk ka
Botimet 1.Licaj.E, Mico. S, Canga.M. Data about the effect of air pollution on cardiovascular and respiratory disease in tëo cities of different climate condictions. September 2010 Uppsala,Sëeden.
2.International Dental Journal ISSN:1875-595X September 2013 ,volumi 63, 1-98,Mimoza Canga .Good occlusion impact on cheëing muscles electromiographic activity

 

Curriculum Vitae