Bukuroshe Isufaj


Email: bukurosheisufaj@univlora.edu.al

Bukuroshe Isufaj ka mbaruar studimet e larta për Gjuhë dhe Letërsi Italiane në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë.
Më pas ka përfunduar studimet pasuniversitare(Master Shkencor)në gjuhësi me drejtim komunikimin në Universitetin e Tiranës.
Aktualisht është duke përfunduar ciklin e tretë të studimeve PhD (Doktoraturë) po në Gjuhësi -Komunikim në Universitetin e Tiranës.

 

 

Emër Mbiemër Bukuroshe Isufaj
E-mail bukurosheisufaj@univlora.edu.al
Pozicioni në UV Pedagoge
Grada shkencore MSc.
Fusha/fushat studimore Gjuhësi-Komunikim
Titulli akademik Lektore
Fakulteti Fakulteti i Shkencave Humane
Departamenti Departamenti i Gjuhëve të Huaja
Përmbledhje biografike (të paktën tre paragrafë) Bukuroshe Isufaj ka mbaruar studimet e larta për Gjuhë dhe Letërsi Italiane në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë.
Më pas ka përfunduar studimet pasuniversitare(Master Shkencor)në gjuhësi me drejtim komunikimin në Universitetin e Tiranës.
Aktualisht është duke përfunduar ciklin e tretë të studimeve PhD (Doktoraturë) po në Gjuhësi -Komunikim në Universitetin e Tiranës.
Organizatat profesionale në të cilat bëni pjesë Anëtare e Institutit Alb-Shkenca
Fokusi i punës kërkimore Studim të thelluar për mbrojtjen e Gradës”Doktor i Shkencave “me temën “Gjuha dhe identiteti i shqiptarëve në integrimin europian”.
Projekte kërkimore të shkuara dhe të tashme (të ndara me presje) -Studim shkencor mbi “Gjuha dhe karakteristikat e komunikimit publicitar”.
-Studim i thelluar shkencor mbi ”Gjuha dhe identiteti i shqiptarëve në integrimin europian”.
Kurse të nivelit Bachelor Ita170
Ita342
Ita132
Kurse të nivelit Master/Doktoraturë Nuk ka
Botimet Isufa,B
•Botim: Në buletinin shkencore të vitit 2008 të Universitetit të Vlorës “Ismail Qemali” me titull:”Shkrimi i shqipes me alfabetin latin dhe Kongresi i Manastirit “• Botim:Në Gazetën Telegraf artikulli me titull
•” Çështja çame dhe diplomacia ndërkombëtare”Tiranë më 10.09.2010
•Botim :”Personazhi i gruas në poezinë e dashurisë dhe në letërsinë popullore shqipe”në aktet e konferencës në Tetovë
•Botim :“Krijimi i perspektivave ndër-kulturore proces që realizohet nëpërmjet edukimit të ndryshimeve”, në aktet e konferencave Tetovë 2011
•Botim: “Elena Gjika një personalitet me kontribute të çmuara në qytetërimin mes Lindjes e Perëndimit”, Mbajtur më 27maj UEJL,Tetovë.
•Botim: Në buletinin shkencor të vitit 2012 të Universitetit të Vlorës “Ismail Qemali” me titull:”
“Jul Variboba in a neë edition of Italo Costante Fortinos”
•Botim në: Revistën shkencore të Institutit Alb-Shkenca studimin :” Shaban Demiraj një personalitet me contribute të çmuara në standartizimin e gjuhës dhe të shkencës në Shqipëri”Tiranë Prishtinë Shkup 2013

 

Curriculum Vitae