Regjistrimet në gjuhën dhe kulturën kineze në Institutit Konfuci-UT

Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës është themeluar më datë 18 Nëntor 2013. Ky Institut është krijuar në bazë të marrëveshjes që Universiteti i Tiranës ka firmosur me Qendrën e Institutit Konfuci, Kinë Centre for Language Education and Cooperation (CLEC) si dhe me Universitetin e Gjuhëve të Huaja Pekin (BFSU). Qëllimi i Institutit Konfuci-UT është promovimi i gjuhësRead More…

Edicioni i I-rë i konferencës ndërkombëtare mbi zhvillimin e turizmit dhe trashëgimisë kulturore

Universiteti Aristotelit të Selanikut (AUTH) dhe Ekspertëve Ndërkombëtarë Për Pasurimin e Kërkimit dhe Shkëmbimit të Njohurive  ​(IEREK) do të zhvillojnë edicionin e parë të konferencës ndërkombëtare me temë “Zhvillimit të Turizmit dhe Trashëgimisë Kulturore”, e cila do të mbahet online më 22 – 24 Nëntor 2021. Qëllimi i Konferencës është: Të sjellë sëbashRead More…

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KURSIN ONLINE ‘TURNE NË FLANDERS’

Shoqata KU Leuven në Belgjikë, fton studentë nga e gjithë bota, në degën Infermieri dhe Infermieri Mami për të qënë pjesëmarrës në kursin online “Turne në Flanders” me fokus mirëqenien mendore. Kursi do të hedh një vështrim më të afërt të shëndetit mendor duke u fokusuar në kornizat terapeutike, aftësitë e intervistimit, menaxhimi i krizave, arsyetimi dhe veprimi kRead More…

Listat e aplikantëve 2021

Listat e aplikantëve per vitin akademik 2021 -2022 në Universitetin “Ismail Qemali” Vlore, sipas fakulteve përkatëse: Fakulteti i Ekonomisë (FE), Fakulteti i Shkencave Teknike dhe Natyrore (FSHT), Fakulteti i Shkencave Humane dhe Drejtësisë (FSHH), Fakulteti i Shëndetit (FSH).   Read More…

[:sq]Program i Gjuhës Greke He.L.a.S[:]

[:sq]Universiteti i Janinës gjatë periudhës Tetor 2021- Maj 2022 do të zhvillojë programin dimëror He.L.a.S. Ky program konsiston në mësimin e gjuhës greke në distancë. Për ndjekjen e programit është një tarifë prej 500 EUR dhe pjesëmarrësit do të përfitojnë: Lëndët e gjuhës greke Çertifikatë pjesëmarrje Pregatitje për provimin e çertifikimit të arritRead More…

[:sq]Shkolla Verore Ndërkombëtare mbi Nanoteknologjinë[:]

[:sq]Insituti i Nanoteknologjisë dhe Burimeve Alternative të Energjisë në Universitetin Ovidius të Kostancës në Rumani do të organizojë në periudhën 20 – 24 Shtator 2021, Shkollën Verore Ndërkombëtare mbi Nanoteknologjinë me temë “Nanomaterialet dhe Nanoteknologjia për Sistemet e Avancuara të Energjisë”. Tema e shkollës verore është qasja holistike në zhvillimin e sisRead More…

[:sq]Vizita e Parë Monitoruese për Projektin Erasmus+ CBHE SUCCESS[:en]The First Monitoring Visit for the Erasmus + CBHE Project SUCCESS[:]

[:sq]Në datën 27 korrik 2021, u organizua nga Zyra Kombëtare Erasmus+ Shqipëri, Vizita e Parë Monitoruese për Projektin Erasmus+ CBHE SUCCESS, “Sustainable university-enterprises cooperation for improving graduate employability“. Projekti SUCCESS ku UV është një prej partnerëve, mbështetet nga Programi Erasmus+, e ka për qëllim modernizimin e universiteteve të WBC përmes forcRead More…

[:sq]TANGRAM – Transnational pArks aNd Gardens Resources in Adriatic and ionian tourist Marketplace[:en]TANGRAM – Transnational pArks aNd Gardens Resources in Adriatic and Ionian tourist Marketplace[:]

[:sq]TANGRAM – Transnational pArks aNd Gardens Resources in Adriatic and ionian tourist Marketplace Project Opening Conference Friday 30 July 2021 U mbajt më 30 Korrik 2021 online  “Opening Conference” e projektit “Tangram- Transnational pArks aNd Gardens Resources in Adriatic and ionian tourist Marketplace”, organizuar nga Development Agency of Evia, Greece, partner i projektit TANGRRead More…

[:sq]Ftesë për pjesëmarrje në sesione informuese online[:]

[:sq]Organizata Ndërkombëtare Rinore “Sapien” e përkushtuar për të bashkuar studentët nga e gjithë bota në një pasion të përbashkët për të mësuar dhe diskutuar së bashku, ju fton të bëheni pjesë e sesioneve të saj online, nëpërmjet platformës Zoom, ku çdo javë do të trajtohen tema të ndryshme në lidhje me njerëzimin dhe shoqërinë. Cdo sesion do të ketë të fRead More…