Aktivitete të organizuar në kuadër të fokus-grupeve të realizuara me studentë në prag diplomimi të tre prej programeve bachelor në Fakultetin e Ekonomisë

“Në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë, qëndron gjithnjë në fokus të veprimtarisë akademike vendosja e qëndrueshme e standardeve të cilësisë me qëllim formimin e studentëve, si profesionistë të së ardhmes me mundësi konkurrimi në tregun ndërkombëtar. Gjatë muajit Prill 2022, Njësia e Brendshme e Sigurimit të Cilësisë dhe Vlerësimit Institucional në bashkëpunim meRead More…

Programe shkëmbimi në Universitetin Shtetëror të New York (SUNY)

Programe shkëmbimi në Universitetin Shtetëror të New York (SUNY) Universiteti Shtetëror i Nju Jorkut shpall njoftimin për bursa në kuadër të programeve të shkëmbimit në Strategji, Menaxhim, Marketing dhe Anglisht të Biznesit për studentët universitar dhe pasuniversitar. Fushat e aplikimit: Menaxhimi i projektit konkurrues. Menaxhimi Financiar i Korporatës. MarketinRead More…

Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë nderoi me titullin “DOCTOR HONORIS CAUSA” Prof. Ioan Vasile Abrudan

Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë nderoi me titullin “DOCTOR HONORIS CAUSA” Prof. Ioan Vasile Abrudan, Rektor i Universitetit të Transilvanisë, Brashovë, Rumani, përmes një ceremonie me vlera të veçanta akademike dhe kulturore, ku morën pjesë profesorë, studentë, anëtarët e Senatit Akademik, autoritete të pushtetit në Vlorë dhe intelektualë të shumtë. Titulli “HonorisRead More…

Call for Papers – 6th UNICART – Multidisciplinary International Conference – 02 – 04 June 2022,

6th UNICART Multidisciplinary International Conference 02 – 04 June 2022, Calabria University, Department of Business Administration and Law – Arcavacata di Rende (Cosenza) Italy International Academic Research Center Headquarter –  Tirana – Albania www.unicart.org Food, Tourism and Environment Environment, traditional food, quality Brands, hospitality, legislation and food, transport.
Read More…

Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, i cili përmes stendave “Erasmus+” ishte pjesë e Panairit të EU-së

Pjesë e aktiviteteve të zhvilluara në qytetin e Vlorës, në kuadër të Javës Europiane, ishte dhe Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, i cili përmes stendave “Erasmus+” të Panairit të EU-së të organizuar në Lungomare, prezantoi tek pjesëmarrësit projektet Erasmus+ në implementim nga UV si dhe promovoi tek studentët e pranishëm programin Erasmus+ KA1-“Mobiliteti i të nxRead More…

Në kuadër të javës Europiane, në mjediset e sallës “Rilindja” të universitetit “Ismail Qemali” Vlorë me moton  “Nën perëndimin e Vlorës shkrihet muzika greke dhe shqiptare” u zhvllua koncerti artistik

Në kuadër të javës Europiane, në mjediset e sallës “Rilindja” të universitetit “Ismail Qemali” Vlorë me moton  “Nën perëndimin e Vlorës shkrihet muzika greke dhe shqiptare” u zhvllua koncerti artistik me interpretimet e shkëlqyera të këngëtares Eliona Lici dhe këngëtarit lirik, Artur Vera, nën drejtimin artistik në piano dhe tastierë të Arjan Brahimi, në violinëRead More…

5 Maj 2022  Dita ndërkombëtare e mamive

5 Maj 2022  Dita ndërkombëtare e mamive S’ka gjë më të bukur sesa të ndihmosh të sjellësh një jetë të re në këtë botë. Studentët e degës Infermieri-mami viti i tretë paraqitën detytyrat e kursit në formën e  një posteri në qendër të të cilit është nëna dhe fëmija duke i shoqëruar dhe me një mesazh kuptimplot. psh: “Shtatzania është fillimi një dashurie Read More…

Dita ndërkombëtare e mamisë 5 MAJ 2022

S’ka gjë më të bukur sesa të ndihmosh të sjellësh një jetë të re në këtë botë. Dita ndërkombëtare e mamisë 5 MAJ 2022 Në këtë ditë nderohet dhe vlerësohet në mënyrë të veçantë puna dhe sakrifica e mamive. Në të gjitha vendet ky profesion është i respektuar. Në punën e tyre ato përjetojnë emocione të forta njerëzore,përjetojnë shqetësime para lindjes Read More…

Java e Evropës 2022

Java e Evropës 202 Në kuadër të aktiviteteve të “Javës së Evropës”, në datë 5 Maj 2022 në lungomaren e qytetit të Vlorës (sheshi i koncerteve) do të organizohet ‘EU Fair’ i financuar nga Bashkimi Europian. Në stendat e panairit, krahas produkteve lokale të zonës, ofertave turistike apo punimeve artizanale, do të kenë mundësi të kenë një pjesë të dedikuar dhe  prRead More…