[:sq]Bursa Erasmus + për personelin, për mësimdhënie/trajnim pranë Universitetit Perëndimor Atika (West Attica University) në Greqi.[:]

[:sq]Thirrje për mobilitet stafi për mësimdhënie/trajnim në kuadër të Programit Erasmus+ për komponentin KA1 International Credit Mobility Universitetin Perëndimor Atika (West Attica University) në Greqi. Universiteti i Vlorës “Ismail Qemali” në bashkëpunim me Universitetin Perëndimor Atika (West Attica University) në Greqi,  në kuadër të Programit Erasmus+ për komponentRead More…

[:sq]The International Visegrad Fund is now offering Master’s and Post-Master’s scholarships to study at universities in the Visegrad Group (V4) countries (Czechia, Hungary, Poland, Slovakia).[:]

[:sq]The International Visegrad Fund is now offering Master’s and Post-Master’s scholarships to study at universities in the Visegrad Group (V4) countries (Czechia, Hungary, Poland, Slovakia). Students/researchers can apply for study/research at any accredited higher-education institution within V4 countries for up to 4 semesters. The scholarship amounts to 2,500 EUR per semesterRead More…

[:sq]Zhvillohet seminari i akredituar nga QKEV “Antibiotikët; antibiotiko-rezistenca sfidë për shëndetin global”[:]

[:sq]  Ditën e shtunë, dt 11.01.2020, pranë ambienteve të Fakultetit të Shëndetit Publik, UV, u zhvillua seminari i akredituar nga QKEV me 6 kredite për ofruesit e kujdesit shëndetësor, me temë; “Antibiotikët; antibiotiko-rezistenca sfidë për shëndetin global” Realizimi i këtij aktiviteti u mundësua nga stafi i Departamentit të Infermierisë; koordinatore Majlinda ZRead More…

[:sq]Hapet proçesi i vetëkandidimit për anëtarë të Këshillit të Etikës në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë.[:]

[:sq] Njoftohet i gjithë personeli akademik, personeli ndihmësakademik dhe ai administrativ se me Vendim të Senatit Akademik është miratuar çelja e procesit të vetëkandidimit për anëtarë të Këshillit të Etikës në Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë. Në zbatim të nenit 28, të Statutit të UV-së, Këshilli i Etikës përbëhet nga 7 (shtatë) anëtarë, katër prej të Read More…

[:sq]Marrëveshje bashkëpunimi midis UV-së dhe Certipass digital skills për platformën Europiane EiPASS[:]

[:sq]Firmoset nga Rektori i UV-së,  Prof. Dr. Roland Zisi dhe  përfaqësuese  ligjore e EiPASS për Shqipërinë dhe Rajonin, Znj. Anila Busho,  marrëveshja e bashkëpunimit midis dy institucioneve për përdorimin e platformës europiane të patentimit të njohurive dixhitale EiPASS në kuadër të rritjes së standarteve të cilësisë dhe profilit europian të shërbimeve të misionit tRead More…

[:sq]Thirrje për pjesëmarrje në Konferencën e 7-të Shkencore – ‘‘Sfidat Shkencore për Zhvillim të Qëndrueshëm – 2020”, 18 Prill 2020, Strugë,[:]

[:sq]Dear All, International University of Struga, calls You to participate in the 7th Scientific Conference – “Scientific Challenges for Sustainable Development SCfSD, 2020” which will be held on 18th of April 2020, in Struga, R.North Macedonia. The deadline for abstract submission is 3 of April 2020. Further details about deadlines, topics and abstract submission instructions YouRead More…

[:sq]Shpallje e vendit të lirë të punës Asistent –lektor në Departamentin e Biologjisë[:]

[:sq]NJOFTIM Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, bazuar në Urdhërin Nr. 1, datë 13.01.2020 të Rektorit, shpall njoftimin për konkurim të hapur, për vendin e lirë të punës në Universitetin “Ismail Qemali” Vlorë: Personel akademik me kohë të plotë per vitin akademik 2019-2020, prane departamentit të Biologjise, ne Fakultetin e Shkencave Teknike 1 (një) personel akadeRead More…

[:sq]1st ASECU Youth Winter School[:]

[:sq]1st ASECU Youth Winter School “Via Carpatia – a route to the future: Socio-economic and geopolitical aspects”   The organizer of the event is the University of Rzeszow, Faculty of Economics (Poland). We invite you to join the ASECU Youth family, get engaged in lively lectures of professors, practice-oriented workshops, have an excursion program and enjoy 5-day (17-21 FebrRead More…

[:sq]Trashëgimia kulturore e Lefter Çipës, pasuri kombëtare[:]

[:sq]MSc. Albert Habazaj *  – Parafjalë Lefter Çipa është ndër etnofolkloristët më të shquar të trashëgimisë kulturore, ndër poetët më interesantë e poet atipik, me botën dhe profilin e tij, sa rebel si stuhia e malit, aq të dhembshuruar si loti i detit. Studiuesi i mirënjohur, akad. Shaban Sinani thekson se poezia e Lefter Çipës të kujton më së pari kangjeljet e Jeronim Read More…